Майк Тайсън и Джейк Пол чупят рекорд

Вижте подробности

Майк Тайсън и Джейк Пол чупят рекорд

Майк Тайсън и Джейк Пол ще влязат в историята, когато се срещнат това лято. Железния Майк излиза от пенсия на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас, САЩ. Битката между двамата ще бъде санкционирана и ще влезе във визитките на двамата. Тайсън току що ще е навършил 58 г., а съперника му е на 27.

Според ESPN зашеметяващата разлика от 31 години е най-голямата в историята на професионалния бокс, като надминава разликата от 24 години между 49-годишния Арчи Мур и 25-годишния Майк ДиБийз, когато се срещат на 15 март 1963 г. Мур, който е най-дългогодишният световен шампион в лека-тежка категория за всички времена, преодолява натрупаните срещу точки и нокаутира ДиБийз в третия рунд.

Тайсън се надява, че ще успее да направи същото, когато се изправи срещу Пол след два месеца и половина. Техният противоречив двубой, който бе посрещнат с широко възмущение от членовете на боксовото братство, първоначално изглеждаше така, сякаш ще бъде организиран като демонстративен.

В понеделник обаче промоутърската компания на Пол, Most Valuable Promotions, потвърди, че двубоят му с Тайсън ще бъде санкциониран като професионален под егидата на Тексаския департамент за лицензиране и регулиране (TDLR).

„Майк Тайсън и Джейк Пол подписаха договор да се бият един срещу друг с желанието да го направят в санкциониран професионален двубой, който да има категоричен изход“, заяви съоснователят на MVP Накиса Бидариан.

„През последните шест седмици MVP работи с партньорите си, за да удовлетвори изискванията на Тексаския департамент за лицензиране и регулиране (TDLR) за санкциониране на двубоя между Пол и Тайсън, и сме благодарни, че стигнахме до този момент“.

Сблъсъкът в тежка категория ще се проведе в осем двуминутни рунда, като всеки от бойците ще използва 14-градусови ръкавици, но без предпазни средства за главата. Допускат се нокаути, а резултатът ще бъде вписан в професионалните досиета на двамата.

Тайсън не се е състезавал като професионалист от юни 2005 г., когато се оттегли на стола си в края на шестия рунд срещу професионалиста от регионално ниво Кевин Макбрайд. В същото време Пол е активен боксьор с 10 професионални двубоя (9-1) през последните четири години.

TDLR съобщи, че е извършила преглед на Пол и Тайсън, като е оценила досиетата на двамата, както и медицинската им история, преди да одобри про-бойната среща. „Безопасността на участниците, които се състезават на ринга или в октагона, винаги е основна грижа“, заяви TDLR. "Това състезание не е по-различно“.

Стефан Стефанов стана европейски шампион за момчета

Валерия Станчевва ще спори за титлата при 46-килограмовите

Тръпката е на боксовия ринг в битката за абсолютен световен шампион в тежка категория!

Фюри срещу Усик - кой е фаворит?

Магомед Рамазанов ще се бори само за злато в Париж

Вижте какво казва единственият ни борец с квота в свободния стил

Майк Тайсън предупреди Джейк Пол преди сблъсъка им

"Животът му ще бъде в опасност", заяви легендарният боксьор

Бащата на Тайсън Фюри удари глава на човек от щаба на Усик (ВИДЕО)

Сериозни ексцесии на медийния ден преди дългоочаквания мач

Магомед Рамазанов на победа от олимпийска квота

Миглена Селишка атакува квотите през репешажи

Юлияна Янева: Мечтая за олимпийски медал

Вижте какво каза българката, която спечели квота за Олимпийските игри в Париж

България с четвърта квота за Париж в борбата

Юлияна Янева с възлова победа

Белберов поведе на Морехон с 2:1 победи

Уилиам Чолов спечели титлата на боксовата надпревара "Златен гонг"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки