Далот: Не трябва да си аутсайдер, когато си в Юнайтед

"Сити ще са на най-високото си ниво, ние трябва да направим същото"

Далот: Не трябва да си аутсайдер, когато си в Юнайтед

Манчестър Юнайтед не се страхува от доминацията на Манчестър Сити и ще опита да се възползва от статута си на аутсайдер в стремежа да спечели титлата в турнира ФА Къп в Англия, смята защитникът Диого Далот преди утрешния финал на стадион "Уембли".

Градските съперници Сити и Юнайтед имаха различно представяне през сезона, след като "гражданите" спечелиха титлата в английското първенство за четвърти пореден път, а "червените дяволи" приключиха на осмо място - най-лошото им класиране в ерата на Висшата лига.

"Манчестър Сити доминира в последните няколко години", призна Далот пред вестник "Мирър" и добави: "Но, когато играят Сити срещу Юнайтед, не вярвам, че те ще дойдат с идеята, че се страхуваме от тях. Те знаят, че ние също искаме да спечелим, така че ще бъдат на най-високото си ниво, а ние трябва да направим същото."

Манчестър Юнайтед има една победа в последните си пет участия във финала на ФА Къп - с 2:1 над Кристъл Палас след продължение през 2016 година. През миналия сезон тимът отстъпи пред Манчестър Сити с 1:2 в мача за трофея.

"За мен лично, това, че не сме фаворити във финала, ми дава повече енергия. Но не трябва да си аутсайдер, когато си в Манчестър Юнайтед. В бъдеще искаме да бъдем отборът, който всички смятат, че ще победи", каза още Диого Далот.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки