Десет от Байер вдигнаха Купата на Германия за домашен дубъл (ВИДЕО)

"Аспирините" играха дълго с човек по-малко, но Кайзерслаутерн не се възползва

Десет от Байер вдигнаха Купата на Германия за домашен дубъл (ВИДЕО)

Байер (Леверкузен) постигна исторически дубъл през този сезон, след като спечели с 1:0 финала за Купата на Германия срещу втородивизионния Кайзерслаутерн на "Олимпиащадион" в Берлин. Единственото попадение бе дело на Гранит Джака, който се разписа с много красиво попадение в 17-ата минута. Байер (Леверкузен) спечели Купата на Германия за втори път в историята си, като оттогава са изминали над 30 години - за последно това се бе случвало през 1993 г. По пътя си към трофея "аспирините" елиминираха още Теутония Отензен, Зандхаузен, Падерборн, Щутгарт и Фортуна (Дюселдорф).

Още в 5-ата минута Даниел Ханслик напредна и стреля опасно от дистанция, но Лукас Храдецки успя да се намеси и да избие. Шест минути по-късно Джереми Фримпонг в характерния си стил навлезе отдясно, излъга бранител на символичните домакини и стреля, но в ръцете на Юлиан Крал. Постепенно Леверкузен взе инициативата, като можеше да открие няколко минути по-късно след индивидуален пробив на Флориан Виртц, който шутира, но стражът на Кайзерлаутерн изби. Това в крайна сметка се случи в 17-ата минута, когато защитник на "лаутерите" изчисти топката, а тя попадна на левия крак на Гранит Джака, който без да се бави изстреля страхотен шут от дистанция, който не остави никакви шансове на Крал - 0:1 за Байер (Леверкузен).

Доминацията на Леверкузен продължи, като в 26-ата минута се наложи на Борис Томяк да чисти малко пред голлинията след пробив на Виртц. Малко по-късно удар на Йонатан Та бе блокиран, а шут на Алехандро Грималдо не намери очертанията на вратата. И когато изглеждаше, че всичко е под контрола на тима на Чаби Алонсо, в 44-ата минута настъпи ключов момент. Бранителят на "аспирините" Одилон Косуну извърши грубо нарушение срещу Борис Томяк и получи втори жълт и съответно червен картон от главния съдия Бастиан Данкерт. В последните секунди на първото полувреме "лаутерите" бяха много близо до изравняването, но удар на Тобиас Рашъл мина на сантиметри от вратата на Храдецки.

В 75-ата минута Байер имаше добра възможност да удвои, като Джереми Фримпонг се включи след добра контраатака и излъга Крал, но не успя да насочи топката във вратата и бранител на Кайзерслаутерн изби. Малко след това и Адли опита далечен удар, но бе неточен, В последната минута от редовното време Виртц излезе сам срещу Крал, но стражът на "лаутерите" успя да избие. До края на срещата Байер (Леверкузен) изигра много мъдро мача, като не допусна никакви опасности пред вратата си и в крайна сметка ликува с трофея.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки