Тенис турнирът "Лидерите" за шести път ще събере известни личности в спортен комплекс "Дема Спорт"

Известният тенис турнир за двойки „Лидерите” ще се проведе за шести пореден път тази година,. Домакин отново е един от най-добрите тенис комплекси в България – „Дема” в ж.к. „Младост”, който ще даде шанс на всички известни фенове на тениса от средите на бизнеса, медиите, обществения живот и държавната администрация да покажат уменията си.

Тенис турнирът "Лидерите" за шести път ще събере известни личности в спортен комплекс "Дема Спорт"

Известният тенис турнир за двойки „Лидерите” ще се проведе за шести пореден път тази година. Домакин отново е един от най-добрите спортни комплекси в България – „Дема” в ж.к. „Младост”, който ще даде шанс на всички известни фенове на тениса от средите на бизнеса, медиите, обществения живот и държавната администрация да покажат уменията си.

Любезните домакини от Спортен комплекс „Дема” отново осигуриха 7 прекрасно подготвени тенис корта, а шамот почти еднакъв с този на кортовете на комплекса „Ролан Гарос”.

Съорганизатори на проявата са вестник „Стандарт”, а основен спонсор Мтел. БФТенис, застрахователната компания
QBE, Nivea, Volkl и минерална Горна баня също помагат за организирането на състезанието. За участниците пък ще има и бира на корем от „Загорка”.

Кметът Бойко Борисов, поетът с китара Недялко Йорданов, главният редактор на списание „Плейбой” Мартин Захариев, шефът на болница „Света Екатерина” проф. Генчо Начев, изпълнителният директор на „Ре ТВ” Асен Григоров, лицето на тотото Ивайло Гаврилов, бившият председател на Парламента Йордан Герджиков, шефът на Гаранционния фонд Бисер Манолов, бившият изпълнителен директор на ЦСКА Лазар Василев, вицепрезидентът на федерацията по ски Георги Бобев, актрисата Деси Тенекеджиева и журналистът Тодор Попов са само част от участниците във ВИП състезанието.

Двубоите при мъжете ще са в 8 групи на принципа всеки срещу всеки, след което се играят четвъртфиналите. При жените групата е една. В събота са четвъртфиналите, а в неделя полуфиналите и финалът. Главен съдия на двубоите е бившият тенисист, а сега съдия Иван Филев.

Организаторите са предвидили купи и фланелки за всички призьори.

„Турнирът ще е с благотворителна цел. Събраните средства ще бъдат насочени към детскоюношеската школа в тениса. През есента смятаме да организираме, както миналата година, „Мастърс” за младите тенисисти. Открихме с този турнир преди пет години комплекса „Дема Спорт” и сега имаме юбилей. Тази година силите ще са много изравнени”, заяви на пресконференция по повод събитието шефката на "Дема" Мариана Ненова.

Сайтът на комплекса можете да посетите ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки