Арсенал победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в дербито на Премиършип

Аресенал победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в дербито от 12-ия кръг на Премиършип. Двубоят на "Емирейтс" предложи невероятен спекатакъл за феновете на английския футбол, а в герой на срещата се превърна французинът Самир Насри, който реализира и двата гола за лондончани. Французинът се разписа в 22-ата и 48-ата минути, а Юнайтед отбеляза чак в 90-ата минута минута чрез бразилеца Да Силва.

Арсенал победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в дербито на Премиършип

Аресенал победи с 2:1 Манчестър Юнайтед в дербито от 12-ия кръг на Премиършип. Двубоят на "Емирейтс" предложи невероятен спекатакъл за феновете на английския футбол, а в герой на срещата се превърна французинът Самир Насри, който реализира и двата гола за лондончани. Французинът се разписа в 22-ата и 48-ата минути, а Юнайтед отбеляза чак в 90-ата минута минута чрез бразилеца Да Силва.

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов бе пазен зорко от бранителите на съперника, но въпреки това се отличи в няколко ситуации.


Двубоят започна по-добре за Бербатов и компания, които имаха шанса да поведат още във 2-ата минута. Те получиха правото да изпълнят непряк свободен удар в наказателното поле на Арсенал. Андерсон шутира в стената, а топката бе посрещната от Карик, чийто удар мина покрай гредата на Алмуния. В 8-та минута Бербатов вкара топката в мрежата на Алмуния, но голът бе отменен поради засада. Юнайтед направиха атака отдясно, последва подаване към Джи-Сунг Парк, който я пропусна към Рууни. Английският национал шутира силно, а Алмуния изби право в краката на Бербатов, който обаче бе зад защитата на Арсенал.

 

След тези минути дойде ред и на домакините да осъществят няколко опасни атаки. Главно действащо лице в тях бе Никлас Бендтнер, който изпусна с глава да насочи топката в мрежата на Ван дер Сар от непосредствена близост в 11-ата минута. Малко по-късно пък датчанинът се размина след центриране на Насри.

 

След гола във  вратата на Юнайтед, възпитаниците на Арсен Венгер започнаха да действат по-активно и направиха няколко бързи контраатаки. В една от тях близо до гола бе Тео Уолкът, чийто удар за малко не попадна в целта. Манчестър също имаха своите добри възможности, като при една атака в края на първата част Бербатов имаше претенции за дузпа, които бяха подминати от рефера.

В друг случай Андерсон проби по левия фланг, но вместо да подаде към непокрития българин, стреля от малък ъгъл, но нямаше как да изненада от тази позиция стражa на домакините.

 

Втората част започна по най-добрия начин за Арсенал. Течеше третата минута след подновяването на играта, когато Насри получи отличен пас от Фабрегас и не остави шансове на Ван дер Сар. Попадението видимо обърка тактическия план на Юнайтед. Възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън предадоха средата на терена, където Фабрегас, Насри и Уолкът надделяваха над халфовете на "червените дяволи".

В 68-ата минута Алмуния пострада при едно единоборство и трябваше да му се оказва медицинска помощ, като последствие бе заменен от Лукаш Фабиански. Колкото повече време минаваше, Арсенал се чувстваше уверен в спечелването на трите точки, но накрая трябваше да трепери за пореден път. Датчанинът Никлас Бендтнер можеше да сложи край на интригата в 82-ата минута,но вместо това направи поредния си пропуск.

 

В 90-ата минута гостите получиха правото да изпълнят ъглов удар, след който топката бе избита към защитника Да Силва. Той шутира от воле неспасяемо в десния ъгъл на Фабиански и на "Емирейтс" си припомниха кошмара от мача с Тотнъм, когато гостите вкараха два гола в последните минути. Този път това не се случи, тъй като Юнайтед не създаде нито едно положение в даденото 6-минутно продължение.Бербатов бе в добри позиции на няколко пъти, но незнайно защо колегите му предпочитаха различен развой на атаката, от този да комбинират с българина.

Така Бербатов не успя да спечели и третото си дерби в Англия, след като тимът му загуби от Ливърпул и Арсенал, а с Челси завърши наравно. Манчестър е вече на 4-ото място, след като бе задминат от Арсенал.

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки