Пуснаха всички футболисти от ареста

Преслав Йорданов и Пламен Димов напуснаха районното скрити зад черни качулки

Пуснаха всички футболисти от ареста
Футболистите, които бяха арестувани заради незаконни залагания, вече са на свобода, съобщиха от прокуратурата. Играчите на Черноморец и Нефтохимик бяха пуснати един по един днес през интервал от 10-15 мин. Последни от ареста излязоха играчите на Черноморец Преслав Йорданов и Пламен Димов.
 
Те напуснаха районното, скрити зад черни качулки и с наведени глави, за да не бъдат снимани от журналистите. Двамата изскочиха на бегом и с бясна скорост профучаха край чакащите ги репортери.

Освен състезателите в ареста преспаха и двамата организатори на незаконния хазарт, които са изпълнявали ролята на букмейкъри - 26-годишните Тодор Пачев, бивш борец, и Иван Сивев, играч на аматьорския "Месембрия". Те бяха пуснати срещу парична гаранция от съотвенто 5000 и 1000 лв. В дома на Пачев полицаите открили 10 000 лева в кеш, събрани най-вероятно от последните залагания.
До момента срещу нито един от футболистите няма повдигнато обвинение. Под наказателна отговорност за организиране на незаконен хазарт са подведени само Пачев и Сивев. Разследващите подозират, че в нелегалните залози са участвали и други футболисти и хора извън спорта.

Полицейското разследване е установило, че арестуваните са участвали със залози от 10 до 1000 лева на човек. Те са залагали в нелегални интернет сайтове за мачове от западноевропейските първенства.

Всички играчи на Черноморец се появиха днес следобед в пълен състав на кампоса за планираната тренировка. Футболистите категорично отказаха да говорят с журналисти, но вместо тях думата взе треньорът Димитър Димитров-Херо.


"Всеки има право да прави каквото реши в частния си живот. За мен бе важно да знам, че момчетата не са залагали на мачове от нашето първенство и не са предали по никакъв начин отбора", заяви Херо.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки