Мишел Платини застана зад Боби Михайлов

Президентът н УЕФА Мишел Платини подкрепи президента на БФС Боби Михайлов преди предстоящия конгрес на БФС през януари. На специална пресконференция в Гранд хотел София легендарният футболист демонстрира своята подкрепа към настоящето ръководство с визитата си в България. "Нямаше да съм тук, ако смятах, че вашият президент не си върши работата", отговори Платини на журналистически въпрос, с което ясно показа отношението си към сегашното ръководство.

Мишел Платини застана зад Боби Михайлов
Президентът н УЕФА Мишел Платини подкрепи президента на БФС Боби Михайлов преди предстоящия конгрес на БФС през януари. На специална пресконференция в Гранд хотел София легендарният футболист демонстрира своята подкрепа към настоящето ръководство с визитата си в България. "Нямаше да съм тук, ако смятах, че вашият президент не си върши работата", отговори Платини на журналистически въпрос, с което ясно показа отношението си към сегашното ръководство.
Радвам се, че съм тук с г-н Михайлов, за да помогнем за развитието на българския футбол", заяви Платини, предаде репортер на "Нов Спорт".

"Надявам се игрищата, които планираме да направим,  да помогнат за създаването на футболисти, които да постигнат успехите на своите предшественици и да играят на световни първенства. Благодаря на Българската федерация, че подкрепи моята кандидатура. Имам спомени за България главно от мачовете, в които съм играл срещу вашата страна. Спомням си как ни отстранихте от Мондиал 1994 и гола на Лечков срещу Германия. Нашите пари ги влагаме за развитие на българския футбол. 2,5 млн. франка е инвестицията, преговорите се водеха между УЕФА и БФС. Чудесно е да се инвестира в деца. Борислав Михайлов помогна много за този проект. Вярваме в определи ценности във футбола и се опитваме да ги налагаме. Някъде става по-лесно, а на други места по-трудно", допълни Платини.

"Наистина има кандидатура на Българи и Румъния за Евро 2020. Федерациите на двете страни искат това домакинство. То трябва да е подкрепено и от ръководните органи в страните",  каза президентът на УЕФА относно кандидатурата на България и Румъния за Европейското първенство през 2020 година.
 
Запитан кой заслужава "Златната топка" на списание "Франс Футбол", Платини отговори: "Не искам да казвам кой заслужава „Златната топка”, тъй като журналистите гласуват за този приз. Не познавам в детайли играта на Димитър Бербатов. Гледал съм няколко негови мача и добри голове, които е вкарал. Трудно е да си президент на УЕФА и да коментираш отделни играчи".

Платини коментира и подготовката на Украйна и Полша за Евро 2010. "Ако стадионите в Украйна и Полша не са готови, първенство през 2010 няма да бъде проведено. От наша страна ще помогнем с каквото можем. Що се отнася до бройката от 24 отбора за в бъдеще, това е волята на всички държави в Европа"

"В УЕФА се борим срещу залаганията, като сме основали специална комисия за борба срещу нелегалните букмейкърски къщи. Ако резултатът се знае преди мача, по-добре да спре да се играе този спорт. Ще се борим с всички средства срещу корупцията. Казвате, че в Полша има корупция. Аз лично не знам такова нещо, тъй като не е доказано. Щом местните власти не са го доказали, аз, президентът на УЕФА, ли да казвам има или няма корупция в тази страна. Разследваме 25 европейски мача, като един от тях е с българско участие. Не мога да кажа кой е двубоят, тъй като още се води разследване и никаква информация не трябва да бъде изнесена, където и да е", заяви Платини по повод корупцията във футбола, вероятно имайки предвид маче между Черно море и ФК Македония преди година. 

"На последния финал в Шампионската лига нямаше млади привърженици на футбола. Затова планираме този мач да се играе в събота, тъй като тогава ще може да бъде наблюдаван от деца, доведени на стадиона от родителите си. Досега финалът е в сряда, а през седмицата това е по-трудно", завърши европейският шампион от 1984 г. с тима на Франция.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки