Преразглеждат присъда за манипулиране на мачове

Германски съд реши да се проведе частично преразглеждане на присъдата на Анте Сапина, който през миналата година беше осъден на пет години и половина затвор за манипулиране на футболни мачове

Преразглеждат присъда за манипулиране на мачове

Германски съд реши да се проведе частично преразглеждане на присъдата на Анте Сапина, който през миналата година беше осъден на пет години и половина затвор за манипулиране на футболни мачове. 

Федералният съд в Карслруе връща делото на по-долна инстанция, след като откри грешки в първоначалния процес. Съдиите в Карлсруе заявиха, че районния съд в Бохум, който за първи път разглежда делото, следва да вземе предвид допълнителни аргументи за и против двамата мъже. Сапина, заедно с Марио Цвъртак бяха признати за виновни за манипулиране на 51 мача между 2008 и 2009 година, в това число и срещи от Лига Европа и от световните квалификации за Мондиал'2010. 

Двамата са спечелили милиони евро от незаконни залози. 35-годишният германец от хърватски произход Сапина обжалва присъдите като се позовава на юридически на грешки в подредбата на фактите по делото и поиска присъдата му да бъде преразгледана. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки