Цонга отново победи Джокович

Французинът Жо-Вилфред Цонга победи сърбина Новак Джокович за трети пореден път. Цонга се наложи с 1-6 7-5 6-3 над третия в света, в последния мач за двамата от "златната" група на "Мастърс"-а в Шанхай.

Цонга отново победи Джокович

Французинът Жо-Вилфред Цонга победи сърбина Новак Джокович за трети пореден път. Цонга се наложи с 1-6 7-5 6-3 над третия в света, в последния мач за двамата от "златната" група на "Мастърс"-а в Шанхай.

 

Цонга загуби от Джокович финала на Australian Open през януари , но след това го победи в Бангкок, Париж и сега в Шанхай. Въпреки загубата, Джокович ще завърши на първо място в групата, а Цонга отпада от надпреварата.

Двубоят започна много добре за сърбина и  той успя да вземе първия сет за 25 минути, като по всичко личеше, че мачът ще свърши бързо в негова полза. Това обаче не се случи, след кат Цонга отрази няколко опасности при своите сервис геймове, а на свой ред материализира още първия си сетбол. Играта на двамата във втория сет бе от изключителна класа, като почти всяка втора топка бе завършвана по невероятен начин от едни от най-добрите тенисисти в света

Загубата на втория сет демотивира Джокович и той развя бялото знаме. Сърбинът игра без какъвто и да било хъс в третия сет и за Цонга бе лесно да пречупи съпротивата му. По този начин французинът завърши годината с победа и даде заявка, че тепърва ще се говори все повече за него.

За Джокович остана надеждата, че ще успее да се настрои по най-добрия начин за полуфиналите, където го чакат някой измежду Анди Мъри, Роджър Федерер или Жил Симон.

Надал: Не искам синът ми да ме запомни на корта

Испанецът няма намерение да играе още дълго

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки