Коко Динев пред завръщане във Вихрен

Бизнесменът се раздели с клуба през 2010 г,, а сега е готов отново да финансира "гладиаторите"

Коко Динев пред завръщане във Вихрен

Бизнесменът Константин Динев е на път да се завърне във Вихрен, пише в-к "Струма". Някогашният собственик на клуба обмисля тази възможност от месец насам и съвсем близо до реализация на идеята си.

Динев е голям почитател на футбола и не иска да стои далеч от играта за дълго. Той живее в Сандански, а местният клуб му е на сърцето. За периода, в който бе собственик на клуба, Вихрен постигна най- големите си успехи в своята история, пише изданието.

Отборът игра в А група и записа впечатляващи резултати. Освен това по времето на Динев, клубът направи и няколко гръмки трансфера.

Коко успя да ремонтира градския стадион и да изгради два терена с изкуствена настилка. Школата също заработи и все повече деца предпочитаха да тренират във Вихрен, пред това да напуснат Сандански.

Динев се раздели с Вихрен на 10 януари 2010 година и три години по- късно вече е готов отново да финансира "гладиаторите". След като напусна Сандански, Коко пое издръжката Локомотив, но престоят му в Пловдив издържа точно година и половина, след което предаде смърфовете в ръцете на Веселин Марешки.

Колко е дал Коко и колко е взел от пловдивския клуб, не може да се каже. Халваджийският тефтер не е публично достояние, но надали има и един фен на „черно-белите”, който да смята, че Коко е издържал безвъзмездно клуба. Дори и в България футболът може да е бизнес. Доколко легален - е друг въпрос. Наскоро хазартният бос брои 250 000 евро в куфарче кеш, за да купи любимото си заведение "Кошарите".

Съпругът на фолкдивата Емилия, обаче има проблеми с кмета на Сандански Андон Тотев по въпроса за връщането му Вихрен, съобщава още медията. Градоначалникът е против тази възможност, след като по неговите клубът е бил завлечен от Динев, при напускането му през 2010 година.

Става въпрос за 180 000 лева, а освен това Коко Динев си взима активите, а пасивите остават за сметка на обществеността в Сандански. От тогава Тотев не иска да чуе за Коко Динев. Санданчани коментират, че в последните два месеца Коко и фолкдивата Емилия са непрекъснато в Сандански.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки