Георги Илиев-Майкъла: Кое ни е европейското?

Ще дойде време, в което няма да имаме с кого да заменим сегашното поколение

Георги Илиев-Майкъла: Кое ни е европейското?

Очаквам в мача с Черна гора нашите футболисти да покажат добра игра и да зарадват публиката. Видях, че всички момчета в тима са в отлично настроение преди срещата. Шансовете ни за класиране са малки, но пък Черна гора от своя страна няма почти никакви. В последните дни се говори, че те имали страхотни футболисти. Какви страхотни футболисти имат? Две резерви - единият в Рома, другият - във Фиорентина. Просто не може да става дума за сравнение с нашите. Ние разполагаме с великолепни играчи - Бербатов, Мартин, Стилиан, Божинов. Продадохме за повече от 2 милиона евро Манолев на ПСВ Айндховен. Няма място за сравнение.

На тези момчета малко не им стига в последните години
Надявам се срещу Черна гора да покажем добра игра и да се поздравим с победа. Двубоят ще бъде много труден, но ние играем добър футбол. Смятам, че ги изпуснахме на техен терен, а не те нас, както се говореше. Ние имаме по-класни и по-качествени футболисти от тях и мисля, че ще победим.
Не трябва да се коментира кого е повикал Станимир Стоилов и кого - не. Ние не сме световна футболна сила и нямаме много варианти. Трябва да се съобразяваме с това, с което разполагаме. Проблемът е, че подрастващото поколение не се готви правилно и ще дойде време, когато няма да има с кого да заменим настоящите футболисти.
Това, което се случи с националния стадион, е пълно безобразие. Страшно нещо. Не знам как това момче Данаил Димов се показва по телевизията и коментира състоянието на тревното покритие. Такива

чиновници съсипват стадиона и футбола
Когато искат нещо, трябва да имат и резервен вариант. Нали стадионът е бил застрахован за пет милиона, тогава взимат застраховката, купуват нови рула трева от Холандия и за два дни всичко е готово за мача, а не такива кокошкарски истории, за да се вземат комисиони. Не знам какво прави това момче там. Стадионът си има чудесен управител Антон Попов, който се грижи по много добър начин за него, а това момче Димов не знам дали дори е излизал на терена. Недопустимо е там да се провежда концерт и после тревата да е съсипана. Димов трябва да си подаде оставката. Така ще помогне и на стадиона, и на футбола.

Спокоен съм, че ще победим. Имаме малки шансове за класиране
Всеки, който излиза на терена или отива на стадиона, трябва да вярва в това. Затова и футболистите излизат да играят футбол. Имаме доста качествени играчи. Разчитаме на чужди грешки, но в днешно време всеки е така. Нямаме голям футбол, за да не се влияем от другите и не можем да разчитаме на чудеса. Напоследък обаче май всички, които бяха на нашето ниво, ни задминаха и като бази, и като подготовка. Ние трябва да си решим
проблемите с базите и школите и тогава можем да се надяваме на нещо.
Нека на мача с Черна гора, ние - публиката, да отидем да се радваме на футбола. Постоянно плюем футболистите и искаме европейски футбол. Какво ни е европейското на нас? Дали всеки от нас работи като европеец, че да иска футболът да ни е европейски? Пътищата ли? Бизнесът ли? Инфраструктурата ли? Нищо не ни е европейско, а искаме такъв футбол. Когато всичко започне да се оправя полека-лека, тогава ще можем да играем и европейски футбол. Но с такива терени, с такива бази и с такава подготовка, която водят подрастващите, скоро няма как да стане. Затова трябва да се радваме на футбола, а

не само да плюем играчите
Бербатов е уникален футболист, който е признат в цяла Европа, а ние се скъсваме да го критикуваме. Тук се търсят само лошите неща, търси се постоянно интригата. Трябва да се мисли по-позитивно, а не да се критикува и да се търсят постоянно компромати.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки