Новият Етър започва от "В" група, ще залага на млади местни таланти

Новият клуб на Велико Търново ще започне с лиценза на Ботев (Дебелец), а в момента юристите работят по сливането на двата клуба

Новият Етър започва от "В" група, ще залага на млади местни таланти

Новият клуб на Велико Търново, който ще се казва Етър Велико Търново, ще стартира от есента в Северозападната "В" група, а не в "А" с лиценз на друг клуб.

Имаше вариант устремилият се към промоция в А група отбор на Любимец да заиграе на стадион "Ивайло" и да се прави промяна на седалището на дружество.

Това обаче противоречи на нормативните документи, но по-важното е, че футболните ветерани и местната власт не искат да предприемат подобен ход, разочаровани от горчивия опит с отиващия към фалит Етър 1924.

"Новият "Етър Велико Търново" ще започне с лиценза на Ботев (Дебелец), а в момента юристите работят по сливането на двата клуба. Смятам, че до началото на новия сезон всичко от гледна точка на юридическа изправност, организация и обезпечаване ще бъде приключено."

"Така новият клуб ще стартира в добри условия. Мисля, че и по финансирането е говорено, така че не би трябвало да има проблеми", коментира пред БТА председателят на Зоналния съвет на БФС в Старата столица Георги Велинов, който е един от хората, които подадоха ръка на новия проект и активно помагат футбол да има.

На срещите между треньорите, общинското ръководство и евентуалните местни инвеститори се е стигнало до съгласие за началните цели пред клуба. На първо място ще се изгради стабилна школа, която да подготвя младите таланти. Представителният отбор ще бъде също доста млад - с играчи около 23-годишна възраст като основа за следващите години.

В момента върви и подготовката на Общо събрание, на което ще бъде приет Устав на новия клуб и ще бъде узаконено сливането.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки