Мария Шарапова ще се завърне на корта навреме за „Australian Open”

Руската тенисистка Мария Шарапова, която поради травма пропусна тенис турнирите през по-голямата част от 2008 г, ще се завърне към състезателна дейност в началото на 2009 г навреме за Открития шампионат на Австралия. Добрите новини съобщи агентът на тенисистката Макс Айзенбад на специална пресконференция

Мария Шарапова ще се завърне на корта навреме за „Australian Open”
Руската тенисистка Мария Шарапова, която поради травма пропусна тенис турнирите през по-голямата част от 2008 г, ще се завърне към състезателна дейност в началото на 2009 г навреме за Открития шампионат на Австралия. Добрите новини съобщи агентът на тенисистката Макс Айзенбад на специална пресконференция.

„Всичко е наред, Мария е на път да се завърне”, заяви Айзенбад. Според него на 7 и 8 януари Шарапова ще изиграе серия встъпителни срещи в Хонгконг, където тя играе в началото на всяка година. От там тенисистката ще отпътува за Мелбърн, където на 19 януари ще стартира „Australian Open”.

За последно Шарапова игра на юлския тенис турнир в Монреал, който тя бе принудена да напусне поради контузия след мач от три сета на 1/16 финалите срещу Марта Домашовска от Полша. Медицинските изследвания на 21-годишната тенисистка показаха разкъсване на връзки в рамото, заради което тя пропусна тенис турнирите до края на годината.

В световната ранглиста Шарапова заема 9-о място с актив от 31 победи, 4 поражения, 3 спечелени турнира и 1,6 милиона приходи от призови награди.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки