Мистерията в Ботев пълна, и Ангел Стефанов отрече да е новият купувач

От ръководството на „Виа Груп” изпратиха опровержение на тиражираните в пресата информации, че бизнесменът Ангел Стефанов е новият собственик на пловдивския Ботев. Така за пореден път неяснотата около третия най-популярен клуб в България е пълна.

Мистерията в Ботев пълна, и Ангел Стефанов отрече да е новият купувач
От ръководството на „Виа Груп” изпратиха опровержение на тиражираните в пресата информации, че бизнесменът Ангел Стефанов е новият собственик на пловдивския Ботев. Така за пореден път неяснотата около третия най-популярен клуб в България е пълна. Ангел Стефанов категорично се разграничи от тази информация и отговорно заявява, че няма нищо общо с покупката на отбора. „Този слух се появи заради факта, че бях на стадиона на последния мач на Ботев Пловдив. Аз обаче присъствах там като фен на отбора, а не като бъдещ собственик. Не съм се виждал с бившия президент на клуба Димитър Христолов повече от една година, още по-малко съм разговарял с него за купуване на ПФК Ботев Пловдив,” заяви собственикът на Air Via Ангел Стефанов.
Стефанов пожела всичко най-добро на отбора и големи успехи на новия собственик, който и да е той. „Като фен се надявам отборът да се представи успешно през настоящия сезон и да защити доброто си име. Дано с промените, които ще настъпят след идването на новата управа, Ботев заеме мястото, което му приляга”, добави Ангел Стефанов.
Така след като се спрягаха над 10 кандидати за закупуването на клуба отпадна още едно спрягано име. Ботев бе продаден от Димитър Христолов на купувач, оставащ и досега в неизвестност. По-късно мразеният от феновете на тима шеф на клуба бе обвинен, че всъщност манипулира обществеността и не е продал нищо, докато накрая той самият не увери хилядите фенове на отбора чрез медиите, че наистина контролният пакет акции вече са притежание на друг човек. Досега обаче такъв не е излязъл на светлина. Оправданието на Христолов – за да бъде сменен като президент и член на борда се минава през процедура на Акционерно събрание. „Това не е измама. То не е измама. С главата си, с душата си, с всичко гарантирам, че това не е измама, а е факт”, каза преди няколко дни Христолов.
Странното освен всичко обаче е, че досегашният изпълнителен директор на клуба Борислав Димитров и финансовият Христо Андреев запазиха постовете, като те са наместници на новия собственик. Така мистерията около клуба е пълна.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки