СТК не присъди служебна загуба на ЦСКА срещу Левски

Резултатът 0:0 от първия мач между "червени" и "сини" остава

СТК не присъди служебна загуба на ЦСКА срещу Левски
Както и се очакваше, Спортно-техническата комисия към БФС остави без последствия искането на Левски да бъде присъдена служебна загуба на ЦСКА в първия мач между двата тима от осминафиналите за Купата на България, завършил 0:0, заради участието на повикания в младежкия национален отбор футболист Ивайло Чочев. СТК се позовава на нормативните документите на ФИФА, като е цитиран анекс 1, чл. 5 от Правилника за статута на играчите, в който е записано следното:
 
„Играч, който е бил повикан от неговата асоциация за един от нейните представителни отбори, освен ако не е договорено друго със съответната асоциация, няма право да играе за клуба си по време на периода, за който той е бил освободен или е трябвало да бъде освободен в съответствие с разпоредбите на този анекс. Това ограничение важи само когато играчът 5 дни предварително, поради някаква причина, не желае или не е в състояние да се съобрази с повиквателната.”

СТК обаче казва, че участието на Ивайло Чочев в срещата на ЦСКА с Левски е съгласувано с БФС.

По същата причина както изглежда няма да бъде санкциониран и Лудогорец по случая с Георги Терзиев, но сериозно наказание от 10 000 лева отнесе Берое за отзоваването на Иван Горанов.
 

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ
Спортно-техническа комисия
Решение -26.11.2013г.
        
 
         Участието на Ивайло Чочев в срещата ПФК „ЦСКА” -  ПФК „Левски” е съгласувано с БФС. На основание анекс 1, чл. 5 от Правилника за статута на играчите на ФИФА, СТК оставя без последствие искане от ПФК „Левски” за присъждане на служебен резултат в срещата от 1/8 финал за купа България
 
         ПФК „Берое” СЗ безпричинно не е осигурил на официални дати на ФИФА присъствието в националния младежки отбор на състезателя Иван Горанов. СТК сезира ДК при БФС да вземе отношение по горното като предоставя цялата налична документация.
 
         -  По искане на ПСФК „Черноморец Бс” срещата от ХІХ-ти  кръг„А” ФГ - между отборите на  ПСФК „Черноморец Бс” и  ПФК „Пирин ” ГД, ще се играе  на 30.11/събота/2013 от 16.30 часа,  вместо от 14.30 часа.
 
         -  По искане на ПСФК „Черноморец Бс” срещата от ХХІ-ви  кръг„А” ФГ - между отборите на  ПСФК „Черноморец Бс” и  ПФК „Любимец ” , ще се играе  на 07.12/събота/2013 от 16.00 часа,  вместо от 14.00 часа.
 
         Констатира eдностранно прекратяване на договорите на следните футболисти:
         - Владислав Димитров Романов  с ПФК „Любимец 2007” считано от 24.10.2013
         - Светослав Първанов Петров  с ПФК „Любимец 2007” считано от 23.10.2013
         - Антон Митков Димитров  с ФК „Нефтохимик 1962” считано от 13.11.2013

         - Боян Димитров Гайтанов  с ФК „Монтана 1921” считано от 08.11.2013
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки