Михайлов, Пенев и Лечков ще са българските представители на жребия за Евро 2016

Утре от 13 часа в Ница ще се изтегли жребия за квалификациите на европейското първенство

Михайлов, Пенев и Лечков ще са българските представители на жребия за Евро 2016

 Петчленна българска делегация тръгва днес за Ница, където утре в 13 ч. ще бъде теглен жребият за квалификациите на Евро 2016. Рекорден брой страни -53, ще се борят за виза за първия континентален форум с 24 участници.

 

Президентът на БФС Боби Михайлов, селекционерът Любослав Пенев, членът на Изпълкома Йордан Лечков, завеждащият Международния отдел Андрей Мединцев и пресаташето Павел Колев ще гледат на живо церемонията в "Пале Конгре Акрополис". Водещи ще са холандската легенда Рууд Гулит и Бишенте Лизаразу, сега коментатор на RTL. Те ще асистират на  Джани Инфантино.

 

На сцената ще се качат и 13 легендарни вратари от предишни първенства, Фабиен Бартез ще внесе купата "Анри Делоне", а сред присъстващите ще са още петима европейски шампиони -Иво Виктор (Чехословакия, 1976), Андреас Кьопке (Германия, 1996), Антонис Никополидис (Гърция, 2004), Дино Дзоф (Италия, 1968) и Петер Шмайхел (Дания, 1992).


Както е известно, отборите ще бъдат разпределени в 8 групи по 6 отбора и 1 от 5. За финалите се класират първите два от всяка плюс най-добрия трети. Останалите осем тима, завършили на трето място, ще играят баражи на разменено гостуване. За пръв път в историята квалификациите ще се играят в т. нар. Седмици на футбола, като отборите от една група ще се срещат четвъртък/неделя, петък/понеделник или събота/вторник. Във всеки от дните ще има между 8 и 10 мача. В делнични дни срещите ще започват в 21:45 ч., а през уикенда и в 19 ч. Домакинът Франция ще играе контроли със страните от групата с 5 тима.


Програмата за квалификациите ще се тегли от компютър и ще стане ясна няколко часа след жребия. Досега представители на федерациите се срещаха по-късно, за да преговарят, и често имаше спорове. Церемонията ще се предава пряко по БНТ1. Националната телевизия вече договори с БфС и правата за домакинските срещи на България в евроквалификациите.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки