loader

Германия раздаде скромни премии на олимпийците от Сочи

Сметките показват, че Сани Жекова е получила премия колкото за два златни и един бронзов медал на германците

Най-богатата държава в Европа - Германия показа изненадващ стандарт при раздаването на финансовите бонуси на спортистите, донесли медали от завършилите в неделя Зимни олимпийски игри в Сочи. Общата сума на наградния фонд, която ще бъде разпределена за всички спортисти до 8-о място, е 548 500 евро, съобщи фондът Дойче Шпортхилфе (Германска помощ за спорта) днес във Франкфурт.

Именно от този фонд се плащат премиите на олимпийците. Оттам обясниха как точно се разпределя сумата. Носителят на златния медал от Сочи получава 20 хиляди евро, сребърните медалисти взимат по 15 хиляди евро, а бронзовите- по 10 хиляди. За четвъртата позиция всеки германец получава 5000 евро, а за петото - 4.

Не са забравени и хората, които са се класирали на 6-о, 7-о и 8-о място. 6-ите взимат по 3 хиляди, а следващите в класирането съответно по 2000 и по 1500. Германският олимпийски отбор се прибра в Берлин от Сочи с 19 медала- осем златни, шест сребърни и пет бронзови. Само за сравнение, вчера Александра Жекова беше наградена вчера със 100 хиляди лева от държавата за 5-ото си място в дисциплината бордъркрос на Игрите в Сочи.

Още от HOME

Вижте подробности

Най-известното име сред новите е нападателят Георги Божилов

Третият етап от сезона ще започне на 9 март и ще продължи една седмица повече

56-годишният специалист и още двама наставници от Европа са сред фаворитите за поста

Вижте подробности

MVP на мача стана Ерик Стоев

Проблемът на нидерландеца не е сериозен и той ще стартира в контролата със словенския Марибор

"Бианконерите" ще платят 70 милиона на Фиорентина

Двубоят е насрочен за понеделник (31 януари)

Актуално

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки