Страхотен Челси не прости на ПСЖ и продължава в Шампионската лига (ВИДЕО)

Голове на Шурле и Ба класираха тимът на Моуриньо, “сините” нацелиха и две греди

Страхотен Челси не прости на ПСЖ и продължава в Шампионската лига (ВИДЕО)

Жозе Моуриньо за пореден път доказа на футболния свят, че никога не трябва да бъде отписван. Челси изигра изключителен мач на стадион “Станфорд Бридж” и победи Пари сен Жермен с 2:0. По този начин “сините” от Лондон продължават напред в Шампионската лига с общ резултат 3:3, заради гола си на чужд терен. Андер Шурле и Демба Ба станаха големите герои за англичаните.

 

Така, португалският специалист стана първият треньор достигнал тази фаза на най-престижния европейски клубен турнир за осми път.

 

Единственото най-опасно положение за гостите от Франция се откри в 76-ата минута, когато Йоан Кабай намери с перфектен пас Единсон Кавин. Уругвайският национал отправи много силен удар, но топката мина на сантиметри от горната греда.

 

През цялото време отборът на Челси доминираше, като нито за миг не изгуби инициативата. Домакините започнаха много силно и започнаха по всякакви начини да притесняват вратаря Сиригу и бранителите пред него. Вратарят на няколко пъти трябваше да показва класата си, особено след много силно изпълнен пряк свободен удар. 



Въпреки силното начало, неприятностите за Специалния не закъсняха. Звездата на тима Еден Азар бе принудително заменен, като на негово място влезе Шурле. Това обаче се оказа за добро. Германският национал се разписа във вратата на ПСЖ в 31-ата минута. Тогава топката бе центрирана в наказателното от ъглов удар, Алекс обаче остави зоната си непокрита, където Шурле се появи и с плътен удар не остави шансове на Сиригу. До края на полувремето домакините продължиха да атакуват, но резултатът се запази.


През второто полувреме емоциите на “Станфорд Бридж” не стихнаха. “Сините” видимо искаха повече победата, осигуряваща им класирането. Давид Луис и Иванович направиха много силен мач, като покриваха огромен периметър на терена и създадоха много нерви на френските нападатели.



Шурле отново блесна в 52-ата минута и здраво разтресе горната греда с много мощен удар от движение. Минута след това Оскар също уцели напречната греда след технично изпълнен пряк свободен удар. Късметът определено не бе на страната на домакините в тези две ситуации.


Жози Моуриньо спази думите си, дадени на пресконференцията преди срещата, и рискува, пускайки Демба Ба и Фернандо Торес. Самуел Ето’о също остана на терена. С трима нападатели той ясно показа, че няма никакво намерение да изпусне класирането напред в Шампионската лига.


В 87-ата минута именно Ба хвърли в екстаз препълнения стадион. Той се оказа на правилното място в правилния момент. Аспиликуета стреля неточно извън наказателното поле, кълбото мина през двама футболисти на ПСЖ и попадна в Ба, който не сбърка. В даденото от съдията 4-минутно продължение гостите създадоха няколко разбърквания пред Чех, но не сполучиха.



 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки