ОФИЦИАЛНО: БФС реши първенството да не се прекратява!

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: БФС реши първенството да не се прекратява!

Футболното ни първенство няма да бъде прекратявано при моментното му класиране и ще се доиграе след края на пандемията от коронавируса. Това решиха в Бояна на провелата се днес среща между ръководството на БФС, ПФЛ, Аматьорската футболна лига, притежателите на телевизионните права, както и представители на родните клубове.

"Взехме решение първенството да се поднови. Това ще се случи или на 1 май, или на 15 май. Всичко зависи какво ще кажат здравните власти", заяви след срещата президентът на Славия и член на Изпълкома Венци Стефанов.

Ето и официалната позиция на БФС, публикувана в сайта на родната федерация по футбол:

"Ръководството на Българския футболен съюз организира работна среща с участието на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

Всички заинтересовани страни, участвали в дискусията, се обединиха около тезата, че трябва да се работи в посока нормалното завършване на първенствата на всички нива в българския футбол.

За тази цел БФС е разработил няколко варианта на календар до края на сезона, които бяха представени пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове своевременно.

Експертната работна група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА.

Ръководството на Българския футболен съюз напълно разбира притесненията на клубовете от създалата се ситуация, но категорично заявява, че нормалното завършване на първенствата е изцяло в полза на българския футбол.

Предвид форсмажорните обстоятелства и с цел облекчаване работата на клубовете, БФС удължава крайния срок за лицензиране за сезон 2020/21.

Още веднъж отправяме апел към всички футболни хора за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб с цел ограничаване на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде подновен."

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки