НАДЕЖДАТА УМРЯ: Дунав е на път да фалира!

В същата ситуация са и много други спортове в града.

НАДЕЖДАТА УМРЯ: Дунав е на път да фалира!

 Последната надежда Дунав да завърши сезона и евентуално да запази мястото си в елита е на път да угасне, призна един от шефовете на клуба Свилен Стефанов. След напускането на Огнян Цветанов през януари той съвместява функциите на изпълнителен и административен директор в Дунав.

 
"Очаквахме с огромна надежда сесията на Общинския съвет в Русе, на която трябваше да бъдат гласувани парите на клубовете в града по Програма "Спорт". Сумите са разпределени още в началото на годината и Дунав трябва да получи 200 000 лв. За да стане това обаче, е необходимо да бъдат гласувани. За съжаление тази точка от дневния ред е отложена за следващото заседание на Общинския съвет, което ще е през месец май. Никой не ни обясни каква е причината и не ни остава нищо друго освен да чакаме", обясни Стефанов пред "Гонг".
 
Той призна, че с въпросните 200 хиляди лева могат да се покрият задълженията към футболистите, както и да се обслужат оставащите мачове до края на сезона.
 
"Пагубно ще е за Дунав, ако тези пари не бъдат преведени. В същата ситуация са и много други спортове в града. Клубната каса е празна, нямаме приходи нито от тв права , нито от спонсорски договори.
 
Преди няколко дни излезе информация, че УЕФА ще преведе на националните федерации по-рано компенсациите за клубовете, чиито състезатели са играли в евроквалификациите или Лигата на нациите. В Дунав очакват пари заради повиквателните на Благой Макенджиев и Светослав Ковачев.
 
"Чакаме обаждане от БФС за тези пари. Сумата едва ли ще е достатъчна и за една заплата на играчите, но поне ще можем им дадем някакви пари. Не е тайна, че футболистите не са взимали заплати за февруари и март, а след две седмици идва ред и на тази за април.
 
Дано не останам без играчи, докато чакаме новата сесия на Общинския съвет. Ако трябва, ще довършим шампионата с юноши. Школата ни е светлия лъч в тези трудни времена. Имаме много талантливи момчета и в двете елитни групи - до 17 и до 19 г. Но ако клубът фалира, ще избягат - няма как да ги задържим.
 
Ще е жалко и заради стадиона, който е сред най-хубавите. Смело мога да кажа, че е в топ 5 на стадионите у нас. Имам предвид не само официалния терен, но и съблекалните, и тренировъчните игрища", добави Стефанов.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки