Томас Лафчис: Наложително е да има и сериозна чистка в Левски

"Наско е успешен ръководител, доказал се е в годините. Никой не очаква от него да издържа клуба, но може да управлява"

Томас Лафчис: Наложително е да има и сериозна чистка в Левски

Бившият президент на Левски Томас Лафчис изгледа двубоя с Лудогорец от официалната ложа на ст. "Георги Аспарухов" в компанията на Тодор Батков, Спас Русев и Наско Сираков. 

 
"Чувството да се завърна у дома беше прекрасно. Не съм бил на мач на Герена от 16 септември 1999 г. Гледал съм единствено срещите от Шампионска лига на Националния стадион. Снощи срещу Лудогорец отидох най-вече заради Наско Сираков, който лично ме покани. Знаех, че това е важно начало за него и за левскарската общност и исках да дам своята подкрепа. Без Левски Сираков е като дърво без корен. Беше много хубаво усещането да бъда заобиколен от бивши собственици на клуба, както и от легенди на отбора. Истината е, че преди време съм получавал покани от Иво Тонев и Павел Колев за други мачове, но по различни причини не успях да отида.
 
Левски е толкова велик най-вече заради феновете. Видяхме какво направиха привържениците в последните месеци, сега на ход е ръководството. Но като гледах снощи кои хора бяха около мен, съм убеден, че ще успеем. Започваме да приличаме на този голям клуб, какъвто винаги сме били. Даже направих асоциация с Ливърпул, независимо че те са с червени екипи и са клуб на съвсем друго ниво. Иска ми се всички да сме прегърнати и да пеем за любимия клуб, както го правят те. Почувствах стремеж за обединение сред всички и вярвам, че вървим към него", кометрита той пред Гонг.
 
Бившият вратар е сигурен, че Сираков ще успее да върне Левски на върха. Според него в следващия месец му е нужно най-вече спокойствие, за да се направи актуализация на бюджета, който не трябва да е в ущърб на качеството.
 
"Левски е акционерно дружество и затова не може да бъде на феновете, както е Барселона например. Да, те могат да помагат за бюджета на клуба, но няма как да го издържат. Примерно с членски внос - привържениците може да внасят между 10 и 100 лв. на година. При 100 хиляди привърженици, това прави около 6-7 милиона лева. Никак не е малко, защото според мен Левски може да се издържа с доста по-малък бюджет от последните години. Останалите приходи трябва да са от реклама, тото, тв права.
 
Наложително е да има и сериозна чистка в отбора. Има много мъртви души, които играят по два мача на сезон. Левски не е благотворително дружество и няма полза от такива играчи. Добре ще е и да се намали администрацията. Притиснати сме в ъгъла - и финансово, и спортно-техническо.
 
Наско е успешен ръководител, доказал се е в годините. Никой не очаква от него да издържа клуба, но може да управлява. Вярвам, че ще работи за чист и истински Левски. Ако бъде подкрепен, ще успее", смята Лафчис.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки