Бивши играчи на Беласица подписаха с Кариана Ерден

Жустино Мендес и Матеус Казарото парафираха с втородивизионния тим

Бивши играчи на Беласица подписаха с Кариана Ерден

 Професионални договори подписаха с втородивизионния футболен отбора Кариана Ерден досегашните футболисти на Беласица Жустино Мендес и Матеус Казарото.  Както е известно, те започнаха да играят с фланелката на петричкия тим, но след  това се стигна до прекъсване на първенството заради пандемията от Ковид-19 и престояха в Петрич, разходите – хотел, храна и джобни средства -  бяха поети изцяло от бившият управител на ОФК Беласица Венко Папалюгов.

Жустино Мендес, Матеус Казарото и Мохамед Потчи търсеха начин да поддържат формата си, надявайки се отново да облекат фланелката на Бела, но това така и не се случи по неизвестни засега причини за спортната общественост в общината. Венко Папалюгов, който им беше осигурил дори и самолетни билети, ги окуражаваше, че не бива да бързат, защото имат качества да заиграят в други български клубове ако не ги привикат в Беласица. Той излезе прав и Мендес и Казарото вече са част от втородивизионния Кариана Ерден. Независимо, че взеха ненапълно подготвени участие в контролните мачове на Кариана срещу ЦСКА-1948 и Хебър, те получиха очакваното одобрение от спортния директор на клуба Атанас Джамбазки/бивш наставник на Беласица/ и авторитетния старши треньор на отбора Велик Великов, който като такъв на Дунав Русе в А група класира тима за участие в Лига Европа.

„Впечатлен съм от играта на досегашните футболисти на Беласица Мендес и Казарото. Независимо, че са изостанали в подготовката, показаха добри футболни качества и се надявам да ги доразвият докрай и да помогнат за изпълнение на поставената ни цел-класиране сред първите 6 във втора лига. Те вече са с професионални договори при нас”, допълни Велик Великов.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки