Искрен Писаров: Локо Сф трябва да е в елита

"Имам добри спомени от престоите ми в клуба", каза играещият помощник-треньор на Янтра

Искрен Писаров: Локо Сф трябва да е в елита

 Янтра Габрово приема днес Локо София в един от най-интересните мачове в кръга. За играещия помощник-треньор на домакините Искрен Писаров двубоят ще е малко по-специален. 35-годишният халф изкара два периода при железничарите. Носи червено-черния екип през сезон 2010/11 (38 мача, 6 гола) и през 2013/14 (32/2).

 
"Очаквам да стане добър и хубав мач за нас. Здрава битка, която да зарадва окото на зрителя. Лошото е, че заради ситуацията ще е без публика. Надявам се да излезем от двубоя с успех. За предишния ни мач с Нефтохимик имахме 7 играчи под карантина. Преди два дни те излязоха и се надявам, че ще могат да ни помогнат сега. Вече тренират наравно с отбора. Сега имам две роли - на помощник и играч. Гледам по малко по-различен начин. Вече разбирам какво им е било на треньорите. Когато мога, влизам и помагам като футболист. От всеки наставник се уча, но гледам и да поигравам, доколкото позволяват силите ми", сподели Писаров пред "Тема Спорт".
 
"Имам доста добри спомени от престоите си в Локомотив София. Не им отива да са във Втора лига. Мястото им е в елита и още този сезон им пожелавам да се върнат там. Първият ми период беше по-добрият, играхме в Купата на УЕфА. Вторият беше малко по-слаб. Хубави моменти имах с червено-черната фланелка. Хубавото е, че локомотивци са зад клуба и не го оставиха да фалира. Започнаха на чисто, от начало и успяват", добави халфът.
 
"Аз лично знаех, че преходът от аматьорския към професионалния футбол е труден. Затова колкото по-бързо всички момчета го осъзнаят и разберат, толкова по-добре за тях и за отбора. Но пък това е нормално, защото толкова години Янтра го нямаше в професионалния футбол. Всяко начало е трудно. Искрено се надявам, че ще променим това и с повече труд и късмет отборът ще се спаси от изпадане. Започнахме силно кампанията - бихме Кариана, после Витоша, равен със Септември София. После имаше леко отпускане, а в професионалния футбол това нещо е пагубно. Наредихме доста загуби и това се отрази на отбора. Но се надявам в предстоящите четири мача до края на годината да вземем максимума", каза още Писаров.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Николай Костов обяви кой ще пази срещу ЦСКА

Вратарят няма право на грешки, допълни треньорът

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки