Загорчич се цели във втори трофей със Славия

Емил Стоев на линия за „белите“, Арда вдига Коконов за реванша днес

Загорчич се цели във втори трофей със Славия

Новият-стар старши треньор на Славия Златомир Загорчим обяви Купата на България за възможна.

Заги се прицели във втори трофей с белите. Той вдигна отличието през май 2018-а, след като победи Левски на финала с дузпи.

Вчера сърбинът бе представен като наставник на столичани от президента Венцеслав Стефанов.

Преди пресконференцията им бившият национал на България получи значка на Славия от феновете.

Дебютът му ще е днес срещу Арда, в полуфинала-реванш.

Крилото Емил Стоев ще се завърне в игра за Славия, след като имаше проблеми с контузия в рамото, която го извади от строя за няколко срещи. Арда пък прави всичко възможно да вдигне нападателя Иван Коконов. Той се контузи в последния кръг при равенството 1:1 с ЦСКА на "Армията" и бе заменен на почивката. В групата се очаква да попадне бразилският нападател Жуниньо, който не е играл от 20 февруари, когато получи травма при победата с 3:2 над Ботев Враца. На вратата ще се завърне Иван Караджов, който бе запазен срещу червените заради натрупани жълти картони.

"Свърши ми отпуската и сега се надявам да постигнем това, което Славия заслужава. Трябва да се работи яко. Щом съм тук, значи вярвам и съм убеден, че можем да го направим - да стигнем до финал за купата и да се спасим от изпадане“, заяви след завръщането си Загорич, който напусна Славия в края на август след отпадането от Кукеси за Лига Европа и загубата от ЦСКА на "Армията".

При наследника му Александър Тарханов нещата не потръгнаха особено успешно и след домакинското поражение от ЦСКА 1948 руснакът бе освободен.

Загорчич веднъж вече спаси белите от изпадане през пролетта на 2017-а, когато за първи път пое отбора.

През времето, в което не бе на стадиона в "Овча купел", сърбинът бе спряган за националния отбор на България преди избора на Ясен Петров. Бе близо до това да поеме и ЦСКА, но ръководството, след като го призова, се отказа и избра Бруно Акрапович. Името му се завъртя и за сръбския ТСЦ Бачка Топола, но там бе назначен Младен Кръстаич. Така след седем месеца и половина Златомир Загорчич се завърна в Славия, с който спечели купата през 2018-а и бронзовите медали през миналия сезон.

Така днес на стадион "Славия" ще бъде подновен и дуелът между двама от динозаврите в треньорската професия у нас - Загорчич и Николай Киров-Белия. Те имат стари сметки за уреждане. През пролетта на 2018-а Заги изхвърли Белия на полуфиналите за купата - столични отстраниха Ботев Пд. Днешният дуел помежду им ще е под №7 за първенство и купа.

Балансът е 3 успеха за Белия, 2 равенства и 1 за Заги. Всичките шест мача са между Славия и канарчетата. Все пак двамата са кръстосвали шпаги и със сегашните си тимове, но в контрола. На 25 юли миналата година Арда разби белите с 4:1 преди двубоя им с албанския Кукеси в Лига Европа. Месец по-късно Заги напусна "Овча купел", а двамата бяха последните треньори, задържали се по-дълго начело на отборите си у нас. Сърбинът застана на треньорския мостик на белите за първи път през май 2017-а, когато ги спаси от изпадане, а колегата му пое канарчетата през август 2016 година и бе освободен през май 2019-а след загубения финал за купата от Локо Пд на "Васил Левски" с 0:1.

Днес за осми път в своята треньорска кариера Николай Киров ще играе в София, в мач за Купата на България. Арда среща Славия на стадиона в "Овча купел" в полуфинал-реванш след 0:0 в Кърджали. На четвъртфиналите сините отстраниха на стадион "Васил Левски" ЦСКА 1948 след победа с 1:0. Киров е с положителен баланс в столицата - 4 успеха, 1 равенство и 2 загуби. Интересното е, че едното поражение е имено от Славия в полуфинала-реванш на 24 април 2018-а, когато бе начело на Ботев Пловдив. Тогава белите победиха с 1:0 на Националния стадион и след загуба с 1:2 в Коматево се класираха за финала, който спечелиха след дузпи срещу Левски.

Те бяха водени от завърналия се преди дни Златомир Загорчич. Киров вече има един успех на стадиона в "Овча купел" макар и над друг столичен отбор - Царско село. През есента на 2017-а в осминафиналите Ботев надигра царете с 4:3 след продължения. В София, на "Васил Левски" специалистът спечели и купата с канарчетата през май 2017-а. На финала бе надигран Лудогорец с 2:1 след обрат. Две години по-късно обаче губи спора за трофея от Локо Пд с 0:1 на Националния стадион.

Дали столицата ще е на късмет на Белия, предстои да видим днес...

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки