ВЪВ ВАРНА: Черно море ще гони историческа победа над Левски

„Сините“ изостават с 2 точки от „моряците“ и пристига осакатени на "Тича"

ВЪВ ВАРНА: Черно море ще гони историческа победа над Левски

Черно море приема днес Левски в двубой от 23-тия кръг на Първа лига.

Мачът на "Тича" обещава да е доста горещ.

Причината е, че трите точки ще оставят живи надеждите на един от двата тима за класиране в Топ 6.

В момента варненци са седми в подреждането, като изостават с пет пункта от затварящия шестицата ЦСКА 1948, но имат и мач по-малко.

За сините позиция в горната част на класирането е малко като мираж с оглед на трудната програма до края на сезона, включваща още двубои с Локо Пд, Лудогорец и ЦСКА. Те обаче са само с 2 точки зад домакините.

При успех днес Черно море ще запише историческа победа. До момента варненци нямат дубъл над Левски - тоест не са печелили 2 от 2 мача в един сезон.

Досега три пъти са изпускали да го направят, при това неизменно първият двубой е бил в столицата, но след това са се проваляли като домакини.

Интересното е, че Илиан Илиев също няма дубъл в един сезон над бившия си отбор Левски, въпреки че срещу него е печелил начело на Черно море, Берое, Верея и Локомотив Пловдив.

Илиев няма големи проблеми по окомплектоването на състава за сблъсъка. До последно под въпрос ще бъде Файсел Касми. Той лекуваше травма. Останалите са на разположение на специалиста. В тима няма и наказани футболисти.

Срещу сините варненци ще подходят агресивно и ще опитат да ги притиснат още в началото. Карето в отбрана ще е съставено от Попов, Даниел Димов, Дробаров и Панов. В полузащитата единствената дилема е кой от тримата вътрешни халфове да седне на пейката - Панайотов, Велев или Пабло Алварес. Най-вероятно това ще е последният. Пред тях ще играят Илиан Илиев-младши, Родриго Енрике и Родриго Вилела, а атаката ще води Зе Гомеш. Малко вероятно е да стартира таранът Исмаил Иса, прогнозира „Тема спорт“.

Левски пристига осакатен на "Тича". Сините са дори без треньора си Славиша Стоянович. Сърбинът със словенски паспорт продължава да е във Военномедицинска академия заради усложнения с коронавирусна инфекция. Аут поради контузии са централните защитници Начо Монсалве и Ребин Сулака, Славчев през седмицата бе изписан от болница, Здравко Димитров също не бе възстановен.

Наставления от пейката ще дава Живко Миланов, който веднъж през сезона вече бе временен треньор - под негово ръководство отборът загуби с 0:1 от Лудогорец в Разград. Добрата новина е, че за Варна тръгна Файсал Рерас. Мароканецът се възстанови от травма в коляното и се очаква да започне като ляв бек. В центъра на отбраната ще са Живко Атанасов и Георги Александров, а вдясно ще играе Михайлович.

Сините ще опитат да наситят халфовата линия с Даске, Райнов и Юруков. Проблеми на домакините от фланговете ще трябва да създават юношите Марин и Мартин Петкови, а нападението ще предвожда Билал Бари. Последният ще има нелеката задача да замести продадения в Ди Си Юнайтед Найджъл Робърта. В първите си мачове със синята фланелка бившият играч на Монтана тотално разочарова. В последната контрола в паузата на шампионата той вкара 2 гола на аматьорите от Сливнишки герой.

Домакините влизат в мача като фаворити. За тях победата изглежда и по-ценна, с оглед на битката за шестото място. Двубоят пък е идеален шанс и за Левски да покаже повече характер далеч у дома. Както и да се види кои играчи заслужават шанс да останат в тима и през следващата кампания.

Мачът Черно море – Левски е от 19:45 часа, пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-описание на всички интересни моменти.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки