Светослав Дяков вече е футоблист на Пирин

Вижте подробности

Светослав Дяков вече е футоблист на Пирин

Светослав Дяков е първото попълнение на Пирин за новия сезон, обяви официалният сайт на благоевградчани. Опитният полузащитник се присъединява към „орлетата“ с договор за една година. 


Дяков идва от Лудогорец, с чийто екип спечели десет поредни шампионски титли на България.


"Тук се чувствам като вкъщи. Това е истината. Това е отборът, който ми е помогнал да стана това, което съм, отборът, който ми даде началото. Щастлив съм, и съм развълнуван, че се връщам в Пирин и отново ще мога да помогна. Благодаря на г-н Тасков и на всички в клуба за хубавите думи и за топлото посрещане. От моя страна остава да оправдая доверието, тъй като отговорността не е малка. Сигурен съм, че всички заедно ще работим за благото на Пирин“, каза Светослав Дяков пред Пирин ТВ.


"Днес се чувствам много емоционално, защото един човек, чието сърце е тук, легенда на българския футбол, се завърна в родното гнездо. Като футболист всички познават Съни Дяков, но аз искам да обърна внимание повече на Съни като човек. Искам да отправя едно послание към всички млади футболисти в България – бъдете като Съни Дяков. Удоволствие е да се работи с него. Разбрахме се с два телефонни разговора, въпреки че нямаме практика да преговаряме по телефона с футболистите. Финансовите условия остават на заден план, водещо е желанието му да се върне в Пирин и да помогне на отбора“, каза при подписването на договора изпълнителният директор на Пирин Таско Тасков.


По случай транфера мениджърът на Пирин Уорън Фийни заяви: "Много съм щастлив, че приличаме играч от ранга на Светльо Дяков в нашия футболен клуб. Той е изключителен футболист с манталитет на победител и мисля, че неговото идване ще обогати още повече класата на нашия отбор. Радвам се, че вече е част от Пирин (Благоевград) и му пожелавам успех“.


За родения в Благоевград бивш капитан на националния отбор това ще бъде втори период в Пирин. Дяков започва кариерата си в школата на “орлетата“, а след това дебютира за представителния отбор през 2004 година. В следващите 4 години носи екипа на Пирин, след което преминава в Локомотив (София). За националния отбор на България играе в периода между 2012 и 2017 година.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки