Треньорът на Брюж вдигна мерника на съгрешил

Диане не трябвало да бие дузпата в мача срещу ПСЖ

Треньорът на Брюж вдигна мерника на съгрешил

Старши треньорът на белгийския Брюж Филип Клеман призна, че се гордее с представянето на отбора си срещу Пари Сен Жермен, но е бесен от пропуснатата дузпа и евентуалната възможност да бъде взета още една точка.

"Осмелихме се да се сражаваме като равен с равен с един от най-силните отбори в света. И смея да твърдя, че белгийските отбори от много време не са играли така срещу най-добрите в света. Такова представяне може само да те зарежда с желание за повече работа”, коментира Клеман.

Брюж отстъпи минимално с 0:1 от Пари Сен Жермен, пропускайки дузпа в средата на второто полувреме.

По въпроса с дузпата той най-напред се опита да остане дипломатичен, но призна, че е имало неразбирателство. По-късно се появи информация, че капитанът Ханс Ванакен е трябвало да я изпълни, но Мбайе Диане е искал сам да реализира наказателния удар, тъй като той го е спечелил.

"Бях много ясен в съблекалнята. Това е нещо, което остава вътре в отбора. И моята работа е да взема отношение по въпроса, бъдете сигурни. С постъпката си Диане не се вписа в културата на Брюж”, обясни сдържано треньорът.

"Той ще разбере, че е направил голяма грешка. Ще видим какво е бъдещето на тази история. А дали Ванакен би трябвало да настоява повече? Мога само да повторя, че това са неща, които трябва да се решат в съблекалнята и не чрез медиите. Ще обсъдя този въпрос с отделни играчи".

Валонското спортно издание Walfoot.be вече информира, че грешникът Диане се е извинил пред съотборниците си за пропуска и непрофесионалното поведение, но не е ясно дали е достатъчно, за да омилостиви Клеман.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки