Белтраме: Няма да бъде честно да се предаде титлата при актуалното класиране

"Трябва да се изиграят останалите мачове възможно най-скоро"

Белтраме: Няма да бъде честно да се предаде титлата при актуалното класиране

Новата звезда в полузащитата на ЦСКА – Стефано Белтраме, говори пред торински медии за престоя си при „червените” досега. Италианският офанзивен халф акцентира за мерките от коронавируса, наложени в България, както и за усещането му да играе в отбора от столицата.

„В България ситуацията с вируса не е толкова сериозна. Единствено в петък затвориха магазините, като работят само хранителните такива и аптеките. В същия ден от футболната федерация официално обявиха, че прекратяват първенството за един месец – до 13-и април. Решението го разбрахме след тренировката. Сега имаме четири почивни дни и във вторник отново ще тренираме нормално. Нормално е да се тревожа за моето семейство и хората, които обичам и са в Италия. Със сигурност не прекарват добри моменти”, започна Белтраме.

„Напълно съгласен съм с идеята всички първенства да бъдат спрени. Най-важното е здравето. Ще видим по-късно как ще се оправим с календара. Просто няма други варианти”.

Стефано Белтраме и коментира евентуалните решения в италиански футбол титлата и изпадащите да бъдат решавани на база актуалното класиране. „Моето мнение е, че трябва да се изиграят останалите мачове възможно най-скоро. Няма да бъде честно да се предаде титлата на актуалното класиране, защото много отбори имат амбиции, които са свързвани с края на сезона. В България, например, има плейофи за изиграване за титлата, които са нещо като минишампионат. Освен шампионът, при тях се определят и местата за европейските турнири. Ако говорим за старта на сезона, ситуацията при мен определено не беше добра. Имах контузии, които ми пречеха и бях аут за три месеца. Започнах да тренирам с голямо желание с тима до 23 години на Ювентус. Представях се добре и вкарах доста голове, но нова контузия ме остави извън игра. Сега съм щастлив, тъй като проблемите със сърцето не ме тревожат, така че нека да играем играта!”, с усмивка допълни италианецът.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки