БФБаскетбол пренася първенството си онлайн

Федерацията прави електронен вариант на надпреварата

БФБаскетбол пренася първенството си онлайн

БФБаскетбол ще бъде първата българска спортна федерация, която ще организира електронен вариант на своето първенство. Турнирът ще се проведе онлайн през месеците април и май на игрова конзола PlayStation4 и ще е базиран на играта NBA2K20, но в специална версия, която позволява всички състезатели да играят с български отбори. Услугата ще бъде предоставена на БФБаскетбол от Виктор Владов, който е партньор на американската компания, разработила играта, и е администрирал такива шампионати в Германия.

„По всяка вероятност в следващите 2 месеца епидемиологичната обстановка на територията на страната, във връзка с разпространеното на коронавируса COVID-19, няма да позволява да се практикува баскетбол по залите. Затова решихме да дадем шанс на всички, които обичат нашия спорт, да играят от дома си. В понеделник ще предложим на клубовете от НБЛ да включат своите играчи в състезанието“, коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Участието в турнира ще бъде безплатно, а записването ще става през специална регистрационна форма на сайта на федерацията, която ще се активира в края на работната седмица. Платформата ще позволява провеждане на първенството в до 16 групи, като всяка от тях ще съдържа по 32 отбора.

„Планираме в играта да са представени всички отбори от НБЛ и „А“ група. Възможно е всички състави да бъдат визуализирани с оригинални екипи и всички реклами върху тях. Рекламните пана от залите също може да бъдат пренесени в играта. Така в голяма степен ще помогнем на клубовете да компенсират корпоративните си партньори в условията на прекъснат реален шампионат“, сподели Виктор Кирков, собственик на компанията „Спортс Мениджмънт България“, която от 17 февруари тази година е част от оперативното управление на федерацията. Той допълни, че води разговори с телевизия с национално покритие, която да излъчва на живо най-интересните мачове от турнира.

Шампионатът ще се проведе по предварително определена програма, а мачовете ще бъдат с начален час 19:00. Всеки от виртуалните отбори ще бъде управляван от един реален състезател, а всички баскетболисти в играта ще бъдат с изравнен рейтинг, за да бъдат съставите с абсолютно изравнени възможности. БФБаскетбол договори с доставчика на услугата ексклузивитет за организиране на други е-баскетболни първенства в бъдеще.

Олимпиакос и Фенербахче поведоха в четвъртфиналните плейофи на Евролигата

Вижте подробности

ДРАМА! Берое пак с титлата при жените

Деана Стояновска заби 19 точки

Далас изравни серията с Клипърс след победа с три точки

Пейсърс отнесе Бъкс с 125:108

ОБЗОР: Спартак, Рилецо и Левски завършиха с победи редовния сезон в НБЛ

Вижте четвъртфиналните двойки и крайното класиране

Академик (Пловдив) завърши с категорична победа сезона в НБЛ

След 125:92 над Берое

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки