ОФИЦИАЛНО: Готова е оценката на „Българска армия“ и Панчарево

Тя е на стойност 23 310 700 лв и е вписана в Търговския регистър на Република България

ОФИЦИАЛНО: Готова е оценката на „Българска армия“ и Панчарево

Дружество „Сердика спортни имоти“ ЕАД и „ПФК ЦСКА“ ЕАД са в готовност да пристъпят към следващия етап на реализиране на проекта за цялостната реконструкция и изграждане на нов спортен обект от национално значение на мястото на стадион „Българска армия“, което намерение се реализира в изпълнение на решението на Министерски съвет от 23 октомври 2019 г.

 

За осъществяване на проекта се предвижда да бъде учредено ново търговско дружество с наименование „Спортни имоти Българска армия“ АД, в което „Сердика спортни имоти“ ЕАД и „ПФК ЦСКА“ ЕАД, чрез посочено от него дружество „Арена ЦСКА“ ЕООД, да встъпят с равни вноски и права.

 

Участието на „Сердика спортни имоти“ ЕАД в новото дружество ще се осъществи чрез внасяне на непарична вноска, представляваща правото на собственост върху стадион „Българска армия“ и тренировъчен комплекс „Панчарево“. Последната е оценена от екип вещи лица - инж. Йордан Найденов, инж. Борислав Савов и Валентин Василев на сумата от 23 310 700 лв. Оценката е изготвена и вписана в Търговския регистър на Република България.

 

Участието на „Арена ЦСКА“ ЕООД (дружество, чийто едноличен собственик е ЦСКА) ще се осъществи чрез внасяне на парична вноска, равна на стойността на непаричната такава.

 

Предстои подписването на учредителните документи на дружеството и внасянето им за вписване в търговския регистър, както и изчистване на задълженията за двата имота към държавата.

 

Едновременно с учредяване на новото дружество „Спортни имоти Българска армия“ АД се прекратяват и наемните отношения между „Сердика спортни имоти“ ЕАД и „ПФК ЦСКА“ ЕАД за двата имота.

 

В следващите дни предстои среща между заинтересованите страни, на която ще бъдат уточнени всички детайли във връзка с провеждане на описаните по-горе процедури, както и обсъждане на конструктивни идеи за бъдещо развитие на новото дружество и проекта за цялостната реконструкция и изграждане на нов спортен обект.

 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки