УЕФА отложи Елитния квалификационен кръг на Евро 2020 за юноши до 19 г.

България е в група с Испания, Белгия и Северна Македония, мачовете ще са през октомври

УЕФА отложи Елитния квалификационен кръг на Евро 2020 за юноши до 19 г.

След консултации с ръководствата на 55-те си членуващи федерации, Европейската футболна централа взе решение за отлагане или промяна в регламента на редица от континенталните надпревари за юноши и девойки. Приетите промени са продиктувани от сложната ситуация във връзка с пандемията от COVID-19 и рестрикциите за пътуване и престой, които са в сила между редица европейски държави.

 
УЕФА реши да отложи за месец октомври провеждането на Елитния квалификационен кръг на Евро 2020 при юношите до 19 г. Както е известно, България е един от отборите, участници в тази фаза на надпреварата, а съперници в група 2 на младите „лъвове“ са Испания, Белгия и Северна Македония. Домакин на мачовете от групата е Испания. Допълнително ще стане ясна и програмата на двубоите по дни и часове.
 
Финалната фаза на Евро 2020 за юноши до 19 г. ще се състои в два етапа в Северна Ирландия – през ноември 2020 г. ще се изиграят мачовете от груповата фаза, а през март 2021 г. ще се състоят и директните елиминации за определяне на призьорите.
 
УЕФА постанови и промяна в датите и формата за следващия цикъл на европейските финали при юношите и девойките до 17 г. и до 19 г. Квалификациите на Евро 2021 при девойките до 17 г. ще се изиграят през февруари 2021 г. в стандартния си формат. Елитният кръг ще се състои в плейофен формат с участието на 14 отбора, а мачовете от тази фаза ще се играят през март 2021 г. Финалната фаза е насрочена за май 2021 г., като домакин е Фарьорските острови.
 
Квалификациите на Евро 2021 при юношите до 17 г. ще се изиграят през март 2021 г. в стандартния си формат с 13 квалификационни групи. Елитен кръг няма да се проведе, а победителите в 13-те групи плюс два поставени отбора ще се класират директно за финалната фаза, която ще се проведе през май 2021 г. в Кипър.
 
Квалификациите на Евро 2021 при девойките до 19 г. ще се изиграят през февруари 2021 г. в стандартния си формат с 12 квалификационни групи. Елитният кръг ще се състои в плейофен формат с участието на 14 отбора през април 2021 г. Финалната фаза е насрочена за юли 2021 г. в Беларус.
 
Квалификациите на Евро 2021 при юношите до 19 г. ще стартират през март 2021 г. с 13 квалификационни групи, след което ще се проведе Елитен кръг в плейофен формат с участието на 14 отбора през май 2021 г. Финалната фаза е насрочена за юли 2021 г. в Румъния.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки