Пирин възкръсна в продължението за инфарктен обрат срещу Миньор (Перник) (ВИДЕО)

"Орлите" стигнаха до трите точки след като губеха до 90-та минута

Пирин възкръсна в продължението за инфарктен обрат срещу Миньор (Перник) (ВИДЕО)

Пирин (Благоевград) победи изключително драматично Миньор (Перник) с 3:2 в първия мач от 10-ия кръг на Втора лига. 

Домакините губеха в резултата до 90-та минута, но успяха да отбележат две попадения в последните минути, за да оставят "миньорите" с празни ръце. 

Домакините удариха първи още преди да изтекат и първите 10 минути. Атака по дясното крило завърши с центриране на Красимир Станоев по земя, а на върха на атаката в наказателното поле беше попаднат Станислав Манолев. За него остана да насочи топката във вратата на Миньор и да изведе "орлетата" напред в резултата.

В следващите минути голови положения липсваха, а играта бе равностойна. Така се стигна до 27-ата минута, в която Пирин като по чудо не стигна до втори гол. От удобна позиция за удар Манолев реши да комбинира с Преслав Йорданов. Нападателят обаче не успя да достигне с шпагат до центрираната топка. 

В 41-ата минута гостите от Перник изравниха чрез Антон Славчев. Футболистът на Миньор засече с глава центриране, при което стражът Франческо Руберто успя да се намеси. При добавката Славчев не сгреши и върна тима си в мача. 

В 47-ата минута Пирин можеше да поведе за втори път, но гредата спря "орлетата". Центриране по земя на Айна беше блокирано от Павлин Челиков, а в опита си да изчисти бранителят нацели страничната греда. В 51-ата минута Николай Бодуров намери с дълго подаване Айна зад гърба на защитата в жълто-черно. Нападателят отигра топката, но Леонтиев успя да блокира в ъглов удар. Секунди по-късно Спас Георгиев не успя да преодолее стража на Миньор, останал очи в очи с него и с човек зад гърба си.  

В 60-ата минута Миньор поведе с втори гол в мача на Антон Славчев. Бранителят се разписа с глава след много добро центриране на Иван Вълчанов от фаул. В наказателното поле Славчев се придвижи блестящо и изпревари Конър Хендерсън.В 75-ата минута Леонтиев се намеси чудесно при опасен шут на Айна. В 87-ата минута Джордж Оукли се измъкна зад гърба на защитата на Миньор. Това принуди Антон Славчев да фаулира нападателя в наказателното поле, а Георги Кабаков посочи точката за изпълнение на дузпа. Зад топката застана Преслав Йорданов, който превърна дузпата в гол с категоричен удар. 

Решаващото попадение падна в чак в петата минута на продължението, когато отново Преслав Йорданов заби топката в мрежата на Леонтиев за крайното 3:2. Така Пирин вече заема третото място в класирането с 19 точки, а Миньор остана девети вече с три поредни загуби.

ПИРИН - МИНЬОР 3:2
1:0 Станислав Манолев (9)
1:1 Антон Славчев (41)
1:2 Антон Славчев (60)
2:2 Преслав Йорданов (90 д)
3:2 Преслав Йорданов (90+5)
 

Митов: Характерът ни победи

Треньорът доволен след 1:1 в Дупница

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Легенда на Спартак Вн с емоционален призив към феновете на тима

Асен Михайлов отправи ясно послание към всички симпатизанти на отбора

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки