Граничар вкара 4 на Подгорец в Кулата

Срещата започна с 20 минутно закъснение по вина на гостуващия тим

Граничар вкара 4 на Подгорец в Кулата

 При изключително голям интерес премина мачът от 14-ия кръг за първенството на областна група Струма-2 между отборите на Граничар Кулата и Подгорец Коларово, спечелен от домакините с 4:0. Гостите са един от кандидатите за първото място през настоящото първенство. 

 
Срещата започна с 20 минутно закъснение  по вина на гостуващия тим. На всичко отгоре те започнаха двубоя с 10 души, а след 15-ата минута дойде и 11-ия футболист. 
 
Във втората минута Йоско Ангушев от домакините бе изведен от средата на терена, той видя свободния Мартин Владимиров, който се вряза между двойката централни защитници на Подгорец и от движение изпрати топката в левия ъгъл за 1:0. В 9-ата Владимир Кабранов при меле пред вратата на домакините успя да промуши кълбото в мрежата зад вратаря на домакините за 1:1 и върна отбора в играта. Това не се понрави на отбора на Граничар и те притиснаха противника в собствената му половина. 
 
В 20-та минута  Йосиф Ангушев от фаул от около 30 метра с топовен изстрел извиси кълбото над изградената стена на гостите и то се спря в горния ляв ъгъл зад вратаря им за 2:1. Пропуските на Велко Милушев на два пъти , изскачайки очи в очи срещу вратаря на гостите, бяха причина двата отбора да се оттеглят на почивка при този резултат.
 
През второто полувреме отново по-добрият отбор на терена бе този на Граничар. Първият пропуск за домакините направи Велко Милушев, който след центриране отдясно на Иван Манолев се засуети, и вместо да стреля допусна защитник на гостите да му се изпречи и учудващо изпрати топката високо в аут. В 63-ата минута Иван Таушанов центрира топката към Йосиф Ангушев  и най-добрият на терена футболист на Граничар тръгна фронтално към противниковата вратар, преодоля двама от изпречилите му се футболисти и от движение изпрати кълбото в мрежата за 3:1. Послдният гол в срещата бе дело на Борислав Башлиев, който получи удобна топка от Иван Мадолев  тръгна на скорост към наказателното поле на гостите и от 7-8 метра оплете кълбото за 4:1.
 
Този мач бе ръководен отлично от  известния арбитър Георги Стоянов, асистиран от Божидар Василев и Христо Войнов. Делегат на двубоя бе легендарния футболист на Пирин Кирил Стойков.
 
След мача наставникът на Граничар Кулата Витко Андонов-Дон Витоне не бе на себе си от радост и сподели: „Това беше най-силния ни мач в това първенство. Имаше тишина в съблекалнята. Голяма воля и желание за победа от страна на нашите момчета. Винаги съм казвал, че срещу силните играем силно, и този път бе така. Победихме не кой да е, а единия от традиционно силните отбори, нееднократно първенци в областна група Струма-2 - Подгорец Коларово. През втората част играхме по-спокойно, по-мотивирани, по-силно и с по-точен мерник. Това, което постигнахме, е плод на колективната игра, за което поздравявам моите възпитаници. Ако продължаваме да играем по този начин не виждам как можем да загубим до края на първенството. В събота ще гостуваме в Митиново на местния Светкавица”.
 
Играещият треньор на Подгорец Коларово Стоян Гогушев бе много разочарован и сподели: „Много слаба игра. Липсваха ни основни състезатели в мача, които , според мен, не искат да играят. Жалко за усилията на хората, които ни издържат. Не съм в състояние повече да говоря. До няколко дни ще реша какво да правя”.
 
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен (ВИДЕО)

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави (ВИДЕО)

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки