Борис Велчев погва президентите на клубове и играчите заради укрити данъци

Един отбор със задължения над 2 милиона, три с 1 милион, един с 500 000 и три под 100 000 лева задължения след ревизията на НАП

Борис Велчев погва президентите на клубове и играчите заради укрити данъци

Борис Велчев погва президентите на футболни клубове и играчите заради неплатени и укрити данъци. Това обяви в предаването „Барекадата” по bTV данъчен номер 1 на България Красимир Стефанов.

При президентите нарушенията за укриване на данъци са на много нива. При футболистите проблемът е в договорите им за заплати. Te са от сорта на 220 лв., а после, когато играчът напусне отбора и си иска парите, представя анекс към договора в БФС, че всъщност е взимал много повече пари.

Ревизионният акт на проверката на 8 клуба от „А” група също е готов. Установено е, че има един отбор със задължения над 2 милиона лева. Тук вероятно става въпрос за Ботев. Три клуба имат задължения над 1 милион, един над 500 000 и три над 100 000 лева.

Заради тези неща днес Красимир Стефанов днес отива при главния прокурор на Република България Борис Велчев и след това при шефа на Комисията за борба с корупцията към Парламента Яне Янев, който по думите на Стефанов е помагал много и преди това в борбата с корупционните практики.

„За нарушенията с анексите научихме съвсем случайно. В документите на БФС намерихме анекси към договори и отделно от това получихме от няколко фенклуба такива анекси както и от Комисията за борбата с корупция към Парламента”, заяви данъчен номер 1 и тактично обвини БФС, че не оказват достатъчно съдействие на данъчните власти при проверките.

Според изпълнителния директор на НАП в хода на проверките и ревизиите футболистите от отборите са били приканени да покажат колко точно получават. „За съжаление нито един от тях не декларира колко взима. В няколко отбора декларациите дори бяха с един и същ почерк и то женски - вероятно главният счетоводител на тима. От футболистите не получихме надеждна информация, от БФС също. Така остава въпросът как с 220 лв. заплата карат такива коли", обясни шефът на данъчните.

Най-фрапиращият случай от тези проверки е, че един играч взимал пред закона въпросните 220 лв, а след това представил в БФС анекс, че всъщност възнаграждението му е 12 000 долара месечно.

Стефанов отсече, че сега самите играчи ще трябва да отговарят, откъде имат доходи за такива скъпи коли и апартаменти, след като заплатата им е толкова малка и не желаят да декларират доходите си.

Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки