Кот д'Ивоар утвърди временния си селекционер за постоянев

Емерсе Фае спечели Купата на Африканските нации

Кот д'Ивоар утвърди временния си селекционер за постоянев

Кот д'Ивоар утвърди временния си треньор Емерсе Фае, който изведе националния отбор до титлата в турнира за Купата на африканските нации, за постоянен селекционер, съобщиха от федерацията на страната, цитирана от Ройтерс.

40-годишният Фае беше асистент в началото на турнира в Кот д'Ивоар миналия месец, но му се наложи да поеме тима след уволнението на френския специалист Жан-Луи Гасе, който си тръгна, защото отборът загуби два от трите мача в групата. Тимът все пак продължи напред като последен от най-добрите трети отбори в групите, а след това стигна до финал и спечели трофея след обрат срещу Нигерия.

"Емерсе Фае беше временен треньор до момента. Сега е утвърден като постоянен", каза президентът на федерацията Идрис Диало. Предишният опит на специалиста е само като треньор на юношите на Ница и на втория тим на Клармон.

Първият двубой на Фае начело на Кот д'Ивоар ще бъде приятелска среща през март, като съперникът предстои да се уточни, а след това ще има световни квалификации с Габон и Кения през юни. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки