Революционно: ФИФА внедрява нов ВАР без рефери

Треньорите ще имат съществена роля при искането на повторение

Революционно: ФИФА внедрява нов ВАР без рефери

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обяви революционна новина относно използването на ВАР. Това той направи по време на конгреса на световната футболна федерация в Банкок. Инфантино заяви, че вече треньорите ще имат право два пъти на мач да искат проверка със системата ВАР.

"Ще развиваме и подобряваме ВАР. Тази система се използва от 65 национални асоциации, но сега ще я подобрим. Създадохме по-основна технология с по-малко камери и без рефери, които да решават, така че е достъпна за всички и по-лесна за внедряване. Тази система вече се тества", започна Инфантино.

"Ще работи така, че треньорът на всеки отбор да има право да иска помощ от ВАР два пъти на мач. Ако първоначалното решение на съдията бъде променено след такава поискана проверка, отборът, поискал проверката, все още има право на две проверки", разясни президентът на ФИФА.

"Ако пък след такава поискана, проверка ВАР потвърди решението на съдията на терена, то отборът, който го е поискал, губи правото на една проверка по негово искане", каза още Инфантино.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки