Спасението е БаткOFF

Георги Иванов-Гонзо не е решение на проблема, той е част от проблема

Спасението е БаткOFF

Ако някой си ми­сли, че тая рабо­та с Левски е слу­чайна, значи е вре­ме да продължи да рисува пейзажи и да се съсредоточи в колекциони­рането на пощенски марки. То­ва, което се случва със синия клуб, бе предвидено много отдавна. Препоръките, че е време Левски да изгони всички и да остане само с 4-5 от сегашните играчи, като изхвърли всичко останало и попълни групата си с юноши, ги написахме миналата година, когато Наско Сираков се върна на „Герена". Само че нито той посмя да направи тази шо­кова терапия, нито имаше кой да му даде правомощия да направи това.

Да, точно така - Левски се нуждае от бъркане в контакта, от земетресение, от абсолют­на и тотална шокова терапия. Друг изход нямаше миналото ля­то, друг изход няма и сега.

Но за да сме отново преди хо­ра на оплаквачите, ще се опита­ме да погледнем няколко месеца, че дори година напред. Никак не обича­ме да мислим мач за мач, а да разсъжда­ваме стратегически и геополитически.

Тодор Батков е абсолютно неаде­кватен и неподготвен по материята. Школуван в обстановката на старите комунистически порядки, той управля­ва Левски точно в този стил. И успя да приложи всичко научено, в резултат на което синият клуб е сринат точно толкова, колкото и старият сектор на стадиона.

В тази връзка прогнозата ни е, че до­като Тодор Батков има нещо общо с ФК Левски, нищо, ама нищо добро не ча­ка този вековен и славен клуб. Дали ще е с Гонзо или с някой друг, дали ще е с Мъри или някой друг, е все тая. Батков винаги, ама винаги е цакал всички с то­пла бира, тропал е по масата и е показ­вал, че той кара влака. И ако някой си мисли, че адвокатът ще промени себе си и начина на ръководство на клуба, жестоко се лъже. Що за подигравка с всички е да пратиш съпругата си да дърпа конците в детско-юношеската школа?! Това е един от върховете на сладоледа.

А, между другото - къде е Батков? Някой да го е виждал скоро, да се е чувал с него?

Ето, започваме от там. Академия­та на Левски е с нов шеф на всеки някол­ко месеца, в резултат на което в продължение на години, на много годи­ни, няма производство на готови за се­риозен футбол млади играчи. Извинете много, но последните няколко месеца с Цоневи, Мисяк, Орачев, Стивън Петков са някаква временна еуфория. А и зами­слете се - кой от тях е наистина готов за голямата игра. Пускат ги в игра, за­щото вече няма накъде повече. Понеже цунамито забърса всичко и умопомрачението е неизлечимо,

дойде ред и на юношите

Обаче u този популизъм си имаше своя край - онзи ден срещу ЦСКА в стар­товия състав имаше цели 7 чужденци и четирима българи, от които нито един юноша на Левски. Така ще е, дока­то школата не произвежда качествени футболисти, а и треньорите нямат дупе да налагат и това, което все пак идва отдолу като най-добро.

Тодор Батков разгони фамилията на школата, а твърди, че всяка година ед­на 7-цифрена сума отива, по-точно по­тъва там. Има ли такъв безхаберник, който се гордее, че изсипва големи па­ри в канавката?!

А, между другото - къде е Батков?

Не че сме толкова загрижени, но по­не да се покаже отнякъде и да седне да обясни на хората някои неща. Като например - настина ли го е страх чисто физически да ходи на мачове на соб­ствения си отбор. Не че това е най-важно, но е време Батков да си погово­ри и с неорганизираните привържени­ци, тоест с тези, на които не плаща петцифрена сума всеки месец под фор­мата на договор за охрана. Да му обяс­нят хората защо не са на стадиона и да каже той докога смята да им хаби нервите с присъствието си в Левски. Провал след провал, и след провала нов. Това е Тодор Батков в Левски от 7-8 го­дини насам.

Лошото е, че следващият провал съ­що изглежда начертан. След цунами трудно се вдига къща, трябва първо да се изчистят отломките от старата, това не се случва,

защото няма план за действие

И сега какво, наред е Гонзо, после Боримиров и така докога? Марионетки­те се сменят по добре познат сцена­рий. Само че Батков, ако не е наясно, ще му кажем. Георги Иванов не е реше­ние на проблемите в Левски. Той е част от тези проблеми и може би ще продължи да бъде проблем. Вече споме­нахме, че онзи ден в състава на Левски имаше 7 чужденци, кой от кой по-нека­дърни. И само Дъстли Мулдер бе дове­ден от Гонзо, другите негови открит­ия отдавна са изгонени с шутове от „Герена". А от четиримата българи двама бяха докарани от Георги Ива­нов.

И познайте кои са те? Единият борави с топката така, сякаш тя е го­рещо желязо или уста на крокодил и ха­пе. Името му е Даниел Димов. Другият бе купен за около 600 хиляди лева от Черноморец и освен че е надъхан, запъ­хтян и всеотдаен като Карлес Пуйол, няма нищо общо с футбола. Е, как да вярва Тодор Батков, че Георги Иванов е търсеният от него човек за цялостно преустройство на Левски. Но и с не­го става като с юношите. Като няма кой, наред да се върне е Гонзо. Нали знаете при следващия провал какво ще е обяснението на Батков - ами исках­те най-големия левскар, ето, върнах го и пак нищо.

Гледали сме го този филм и той е с един и същи неприятен за сините запа­лянковци край. Ако Левски ще продължа­ва да се пълни с Прохазки, Чмовшове, Нунеши и Турета, няма смисъл от нов директор. Ако школата ще е под надзо­ра на Здравка Баткова и ще излизат по двама-трима на две-три години за за­мазване на очите, не е нужно такова грандиозно завръщане. Ако Левски няма да има адекватен треньор, какво зна­чение ще има смяната на Христо Йовов с Гонзо.

И кой ще е този треньор, който ще отпише поне една година непостижи­мата на този етап цел шампионска титла и това няма да мине без санкция от феновете? Единственият, който ще бъде приет безусловно и без мрънкане, е Димитър Димитров-Херо. Спряга­ният Станимир Стоилов беше под­хвърлил, че при Тодор Батков не би се върнал в Левски. Но, както се казва, то­ва е работа на Георги Иванов.

Все си мислехме, че няма накъде да бъде по-зле. Но винаги се превземат нови и нови висоти на глупостта. Всякакви препятствия паднаха по пъ­тя на синьото летене в нищото. Но, както се казва, не е изключено по-ло­шото да предстои. След като Бат­ков е там, значи промяната е малко вероятна. Ако ще продава, да го прави по-бързо. Ако просто ще се отте­гли под каквато и да е форма, също трябва да ускори процеса. Ако ще се обвързва трайно с политици, явни и тайни, да го съобщи официално и да стои в ъгъла. За синята футболна об­щност е важно този провален ръко­водител да е далеч от взимането на каквито и да е решения на „Герена". Време е за БaтkOFF.

А всъщност къде е Батков? Юбилеят на Левски ще мине и ще замине и без той да е на стадиона. Въпросът е дали, след като синята еуфория от празника отмине, ще има пробуждане.

То е възможно само с шокова терапия

но дали наистина Георги Иванов има ка­пацитет да я направи и дали Батков няма да съзре в това опит за саботаж, както се случи с Христо Йовов през есента?

Идеята като цяло е ясна. Или Гонзо не трябва изобщо да се връща, докато Батков е в Левски, или някак си да убе­ди левскарите, че Батков е най-добро­то за Левски на този етап, докато не се намери пo-дo6po. Но понеже вече всички са убедени, че с този собственик положението няма как да се промени, като че ли е по-добре да се премине към тотален бойкот и изолация на Батков. Ама бил голям левскар, ама на­ливал пари... А тази с големите левскари и тези, които знаят какво е идеята и фланелката, е малко преекспониране и пресилена тема. В Левски са необхо­дими професионалисти, които имат капацитет, знания и умения да правят футбол. И не е задължително те да са родени близо до стадиона или да са легенди. Само че, понеже Батков пове­че няма право на грешни ходове с вън­шни хора, реши да продължи отъпкания от него път с любимците на публика­та, които милеят за Левски. И така до следващия път, когато отново ще обобщим, че проблемът на сините е в Батков и решението на проблема е БaтkOFF.

Желю Станков, в-к "Тема спорт"

 

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки