Лъчо Танев: Не е ясно дали Мартин Петров ще приключи с футбола

"В края на сезона предстои среща между Станимир Стоилов и Цветан Василев. Вутов ще играе при мъжете догодина"

Лъчо Танев: Не е ясно дали Мартин Петров ще приключи с футбола

Футболният агент Лъчо Танев коментира изявите на Антонио Вутов в Удинезе, бъдещето Мартин Петров във футбола и това на Станимир Стоилов като треньор на Ботев (Пловдив). Импресариото сподели очакванията си за развръзката в испанския шампионат, както и за полуфиналите-реванши в Шампионска лига.

Очаква ли Испания победа днес?

- По-скоро, по-голямата част на Испания очаква Реал да се класира. Едва ли Каталуния ще бъдат радостни. Общо взето цари оптимизъм.

Финал преди финала?
- Байерн Мюнхен и Реал Мадрид  бяха повече фаворити от Атлетико Мадрид и Челси, но да не подценяваме другите. Там са два отбора, които имат много общи неща като игра, дисциплина и сериозна мотивация.

Ще стане ли Атлетико Мадрид шампион на Испания?
- Аз мисля, че го и заслужават. От времето на годината, в която игра Любо Пенев, не са ставали шампиони и мисля, че го заслужават. Имат футболни качества, които показват през целия период на първенството. Мисля, че е добре за испанския футбол шампион да стане различен отбор от Реал и Барселона.

Как се чувства Антонио Вутов в Италия?
- Чувства се добре. Попадна в клуб, който най-добре работи с млади играчи и им дават много рано шанс да покажат на какво са способни. Това е философията на този клуб, да имат богата информация чрез  много скаути в целия свят. Удинезе е един от малкото клубове, които е на печалба. Работи се сериозно. Качил е 6 кг. от януари досега и то само с правилна храна добър, режим и много работа. Представянето му онзи ден, останах приятно впечатлен от него, има по-голяма мощ, острота и динамика в него. Сегашното му състояние е нормално, а не това, което беше в Левски. Работят хората има спокойствие. Специален човек по физическата подготовка с него. Само в първия отбор има 6 треньори  за физическата подготовка и още толкова физиотерапевти Затова не се купуват скъпи футболисти, а парите се насочват към хора, които моделират и изграждат младите играчи. Най-хубавата новина е, че Антонио си е заслужил място догодина място в първия отбор. Вече от него си зависи всичко.

Адаптира ли се в Италия?
- Мисля, че се чувства добре. Последните 2 месеца и майка му е при него. Започнал е италиански малко по малко да говори. Има и неща които трябва да се превъзмогнат, както всяка професия. Да се развива трябва да мине и през това – адаптация и носталгия. Големите футболисти са големи, когато проявяват характер.

Мартин Петров разделя ли се с ЦСКА и футбола?
- Да ви кажа той не е решил на 100%, че ще приключи с футбола, ще имаме разговор да се вземе окончателно решение. Ако той окончателно реши да спре с активната състезателна дейност, аз съм провел едни предварителни разговори с отборите, в които той е играл, с възможност да бъде част от спортно-техническия екип. Но за това той трябва да си вземе сам решение. Нищо окончателно няма.

Развива ли се добре Гари Родригес?
- Преди да го трансферирам в Испания не го познавах лично. Оказа се момче с много амбиции характер и воля, освен футболните му качества,  и това му помага все по-редовно да играе в първия отбор. Доволни са от него, дано имат късмет да останат. Равният с Леванте утежни ситуацията им. Трябва да е по-спокоен и да контролира прекаленото желание, защото не му помага в някои ситуации , в които може да отбележи гол, трябва да е по-хладнокръвен.

Ако Елче изпадни Родригес може ли да се върне в Левски?
 - Ако отборът изпадне, не само за Родригес, а и за всички играчи е въпрос на ситуация и договор. Със сигурност няма да имат същия бюджет Елче. Тука спекулации не трябва да има. Този въпрос ще се разглежда за всеки един играч, не само за Родригес.

Тата Мартино може да остане треньор на Барселона ако станат шампиони?
- Никой официално  не се е изказал. Трудно се маха един треньор ако той не иска да напусне, ако стане шампион. Докато математически имат шансове, Барса ще се бори. Друг е въпросът ако не спечелят нищо тази година, трудно ще е ситуацията на Тата Мартино да продължи в клуба. За съжаление треньорите са зависими от резултатите. Ако спечелят шампионската титла има шансове да остане.

Кончината на Тито Виланова обедини ли още повече, макар и в скръбта, сегашната Барселона ?
- Първото послание показва колко сме подвластни на съдбата. Тито Виланова е човек, който винаги е пазил режим, спортист. За съжаление тази лоша болест го настигна и приключи по нещастен начин неговия живот. Другото послание е, че  хора от различни клубове от цял свят присъстваха в катедралата на Барселона не само да покажат личното си уважение, но и да покажат, че в такива моменти всички са зад една кауза. Каузата е уважение и съпричастност към семейството. Това трябва да ни бъде за пример в България. Има някои каузи, национални интереси, зад които трябва да сме единни, а мисля, че ние не го правим.

Има ли шанс Георги Иванов и Станимир Стоилов да работят заедно от лятото  и ти да ги представляваш?
- Работя с тях. Аз им помагам, когато имат нужда от мен. Със сигурност за Георги Иванов от Левски проявяват интерес. Същото важи и за Станимир Стоилов. Един човек като Цветан Василев заслужава лично да чуе желанието на Станимир Стоилов, както и неговите намерения. Със сигурност ще има среща между тях двамата, на която ще присъствам и аз.

Изявите на Григор Димитров?
- Григор е един от малкото светли лъчи в нашия спорт. С неговите изяви ни носи не само удоволствие, а е и една хубава  реклама за държавата.

 
 

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Байерн готви оферта за таланта от Майнц Брайън Груда

Фланговият нападател е впечатлил германския колос с изявите си през този сезон

От Байерн са категорични за мениджъра на Брайтън

Той няма да бъде следващият треньор на тима

Хофе се изгаври с Байерн в последния кръг, баварците завършиха трети (ВИДЕО)

Домакините губеха, но стигнаха до успех с 4:2

Щутгарт постави Байерн на колене и мечтае за второто място (ВИДЕО)

Домакините стигнаха до успех с 3:1 след два късни гола

Хари Кейн не спира да чупи рекорди с екипа на Байерн (ВИДЕО)

Той постави нов личен рекорд за най-много попадения в един сезон

Байерн загря за Реал (Мадрид) с измъчена победа над Айнтрахт (ВИДЕО)

"Баварците" спечелиха с 2:1 срещу своя опонент

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки