Антон Велков: Миньор ще удари на старта

Перничани приключили селекцията

Антон Велков: Миньор ще удари на старта

Миньор е в разгара на лятната си подготовка. Перничани започнаха контролите на лагера в Банско с неубедително 1:1 срещу Септември (Симитли), след това паднаха 0:1 от Монтана. "7 дни спорт" се свърза с треньора на Миньор Антон Велков за повече подробности около подготовката и селекцията на тима.  

- Г-н Велков, Миньор проведе последната си зимна подготовка в доста екстремни условия. В летния период вероятно се работи по-ефективно?
- При нас, общо взето, всяка зимна подготовка е екстремна. Това са коренно различни периоди, като всеки изисква своя подход. Не мога да кажа, че в момента на футболистите им е по-леко. Просто сега натоварванията са по-поносими с оглед на условията. 

- Започнахте лошо в контролите.

- Случи се това, което очаквах. Пролича си умората от големите натоварвания. Футболистите трябва да стискат зъби и да показват, че искат да побеждават.

- Винаги сте казвали, че за вас резултатите в подготовката не са мерило за представянето през сезона. Футболистите разбират ли това?

- През зимата също не записахме супер резултати. Ако съдя от тогава, трябва да призная, че малко или много това се отразява на психиката и самочувствието на играчите. Все пак ние си избираме проверките и съперниците, така че сме готови за това. Симитли ни се противопоставя доста успешно, затова и често играем контроли с тях. 

- В Словения обаче виждаме сериозна амплитуда в класата на съперниците - Цървена звезда, Щурм (Грац), Риека.

- Всъщност това ни беше идеята - колкото се може по-сериозни изпитания. В Марибор условията са добри, а и ще имаме възможността да се изправим срещу доказани европейски тимове. 

- В какъв етап е селекцията на Миньор?

- Приключи, доколкото една селекция изобщо има край. За мен е важно новите футболисти да са в отбора още от първата тренировка. Затова и малко съжалявам, че Румен Рангелов ни липсваше в някои моменти.

- Как се стигна до неговия трансфер?

- Познавам Румен още от периода ми в Локомотив (Сф). За съжаление дойде в такъв момент, когато отборът три години поред финишираше в тройката и играеше в евротурнирите. И ръководството, и самият той нямаха търпение да чакат, затова се върна във Враца. Решението му се оказа правилно и му повлия положително. 

- Освободихте юношата на Херта Майк Виснер. Какво не ви хареса у него?

- Получи най-много време от всички дошли на проби. Видях някои добри неща в играта му, но просто той не е футболист за българското първенство. Ако беше юноша на Миньор, бих го оставил да продължи да работи, да се доразвива. Не можем да си позволим да държим чужденец по няколко месеца, без да играе. Той играе по фланга, офанзивен футболист е. Има обаче някои слабости в дефанзивен план, което също натежа при решението ми.

- Чака ви тежък старт на първенството - гостуване на шампиона Литекс, а в следващите три кръга - двубои със Славия и Локо (Сф). Притеснява ли ви това?

- За мен най-леката програма може да е най-тежката, а най-тежката да се окаже най-лека. Не сме отбор, който може да си позволи да прави каквито и да са сметки, още по-малко да си пожелаваме с кой кога да играе. Всички съперници могат да ни затруднят еднакво, ако не внимаваме. Срещу Миньор всеки е нахъсан за победа. За да вървим към целите си обаче, ни трябва силен старт. Така че ще се постараем да влезем остро в шампионата.

- И преди сте казвали, че вашата цел е всяка година отборът да върви едно стъпало по-нагоре. Все пак разговаряхте ли със собственика Никифор Вангелов за по-конкретни неща?

- Най-високото стъпало се гради в момента, от самия г-н Вангелов - с всичко онова, което прави за футбола, за града изобщо. Разговарял съм с него на тази тема. Когато получаваш, трябва също и да даваш. Надявам се малко по малко да започнем да оправдаваме това доверие. 

Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки