ПСЖ показа среден пръст на УЕФА и феърплея

Арабските босове на френския клуб доказаха, че за футбола вече няма връщане назад

ПСЖ показа среден пръст на УЕФА и феърплея
Броени дни преди началото на све­товното първенс­тво средноста­тистическият футболен фен за пореден път бе шокиран от факта как някой тим може да извади 50 млн. паунда само за един нов играч. Именно то­ва направи Пари СЖ, взимайки бразилския национал и не осо­бено твърд титуляр в Челси Давид Луис. Истина е, че сделката ще бъде финализирана на 10 юни и до­тогава може да се случи всичко, но самият факт, че подобно нещо се превръща в ежедневие, трябва да накара УЕФА да се замисли.

Преди седмици европейската футболна централа тържествуващо обяви списък с отбори, които ще бъдат глобени заради нарушаване на финансовия феърплей, като сред санкционираните личаха имената на Манчестър Сити, Пари СЖ, Зе­нит, Анжи, Галатасарай, Бурсаспор, Трабзонспор, та дори и Левски. Оказа се обаче, че парижани ня­мат никакви проблеми да си взимат когото си пожелаят въпреки рестрикциите, както в прав текст заяви Насер Ал - Хелайфи. Същият човек, който не знаеше за съществуване на правилото на чужд терен и искаше да подава жалба до УЕФА, след като тимът му отпадна именно чрез него на четвъртфинала от Шампионската лига от Челси... Се­га той чинно ще си плати глобата от 60 млн. евро и необезпокояван ще продължи селекцията за новия сезон.

От своя страна, Челси също е печеливш от ситуацията, тъй ка­то с тези пари излиза с добър ба­ланс преди трансферното лято, още повече освобождаването на Самуел Етo'o, Ашли Коул и Франк Лампард ще разтовари клуба от техните немалки заплати.

Общо взето УЕФА трябва да се поучи от опита на колегите си от „Майкрософт", които напълниха Windows 7 и Windows 8 с продукти, за които се изисква лиценз, но въпреки това технически грамотните потребители спокойно могат да ги финтират. Затова е много лицемерно Да се правиш на морален стожер след като именно през твоята политика на комерсиализация си докарал футбола до настоящото положение, в което хората с портфейлите диктуват правилата.

Теодор БОРИСОВ, "Меридиан мач"
Паро: Новите хора в ЦСКА да се покажат

"Гриша Ганчев искаше да постигне големи неща, но дойде в лош момент"

Кан коментира грешката на Нойер в Мадрид

"Част от бруталната съдба на вратаря"

Георги Иванов: Тук няма еднолични решения

"Ние сме партньори на клубовете", заяви президентът на БФС

Кой и защо не иска Добруджа в Efbet лига

На тима от Добрич предстоят жестоки финални битки в първенството

Костов вече стреля по всички

Треньорът на Левски безпощаден в критиките си

Бий, за да те уважават

В Левски плачат, защото друго не могат да направят

Бият Левски като тупан, а въпросите му виновни

Какво каза и какво не каза Костов след поредното разочарование

Г-н Сираков, това ли ви е звездната селекция?

Собственикът на Левски засипа с комплименти новите преди...10 дни

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки