Данчо Господинов: В началото ще е трудно, дано да надхвърлим себе си

Основната ми цел е да се представя добре с Калиакра и отборът да остане в групата

Данчо Господинов: В началото ще е трудно, дано да надхвърлим себе си

Основната ми цел е да се представя добре с Калиакра и отборът да остане в групата. Това заяви в интервю за клубния сайт вратарят на Славия Йордан Господинов, който ще играе като преотстъпен за каварненци. Господинов сподели, че по всяка вероятност няма да вземе участие в мача срещу “белите”, тъй като от Овча Купел са поставили такова искане.

 


-
         Как се чувстваш в Калиакра и оправдани ли са очакванията ти до момента?
-         Да, всичко е нормално. Свиквам с момчетата и с обстановката. Нещата са точно такива, каквито ги очаквах. Знаех, че организацията е добра, още преди няколко години се говореше, че клубът притежава организация на ниво А група.
 
-         Доволен ли си от подготовката и от изиграните контроли?
-         Доволен съм, прави ми впечатление, че се обръща особено внимание на физическата подготовка. Това ми е 24-а или 25-а подготовка, няма нещо, което да не съм виждал. Опитваме се да се подготвим максимално за първенството.
 
-         Как се стигна до идването ти в Каварна, имаше ли други оферти за теб?
-         Имах разговори с Черно море, долколкото знам е имало оферти и от други отбори от А група. Решението да дойда в Каварна го взе Славия. Алтернативите, които имах пред себе си бяха или да играя като преотстъпен в Калиакра, или да бъда четвърти вратар в Славия. Това в никакъв случай не означава, че съм дошъл с нежелание. Аз съм професионалист и няма място за претенции. Основната ми цел сега е да се представям добре и отборът да остане в А група.
 
-         В отбора личат едва няколко имена, които притежават опит и самочувствие за А група, ще успеете ли да предадете тази увереност на останалите?
-         Ние не можем да им предадем самочувствие и увереност. Повечето нямат играни мачове в А група. Особено през първите няколко кръга напрежението в отбора ще бъде голямо. В психологическо отношение ще им бъде трудно. Всеки минава по този път, ще трябва да се справим с това и всичко ще си дойде на мястото. Ние, разбира се, ще се опитаме да помогнем с опита си.
 
-         За последно игра в Локо (Мездра), можеш ли да направиш някаква съпоставка с Калиакра?
-         Двата отбора определено се различават. Каквото и да си говорим, целта на Калиакра през този сезон ще бъде да се задържи в групата. Едно 8-о или 9-о място ще бъде много добре, дай, Боже да надминем себе си. Трудностите пред нас ще са много. Въпреки това Калиакра няма проблемите на Локо (Мездра) – във финансово и организационно отношение. Доколкото знам, клубът пртежава сравнително добра финансова стабилност, която да компенсира останалите минуси.
 
-         Още в първия кръг се изправяте срещу Славия, има ли уговорка ти да не вземеш участие в този мач и какви са твоите очаквания?
-         Доколкото знам от Славия са поставили искане да пропусна мача. Това решение ще се вземе от двете ръководства. В договора ми няма такава опция, но по всяка вероятност няма да играя. Колкото до моите очаквания – реално погледнато Славия е фаворит в мача. Все пак – футболът затова е най-интересната игра, защото е непридвидим.
 
-         Какъв ще бъде дебютът на Калиакра в А група според теб?
-         В началото определено ще ни бъде много трудно с оглед на програмата която имаме. Всяка точка която успеем да вземем от първите няколко кръга – особено гостуванията, ще бъде голям успех. Ще се постараем да съберем колкото се може повече. После идват отборите от нашата черга – надявам се, че там ще трупаме актив. 
Нанков: Белчев държи много на дисциплината

"Няма да се оплакваме"

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Славиша Стоянович: Никъде не съм виждал фенове като на Левски

"Два пъти си тръгнах обиден от "Герена"", заяви той

Дерменджиев: Още не изстудяваме шампанското

„Цената на Пьотровски трябва да е рекордна за България“

Станислав Иванов: Искам да играя в Реал Мадрид

Крилото на Арда разкри коя е най-голямата му мечта

Росен Кирилов: Всичко в Спартак Варна е на ниво Първа лига

Вижте какво казва треньорът на "соколите"

Петричев: Клубове от Висшата лига следят играчи на Лудогорец

„Надявам се, че ШЛ ще стане още по-интересна с новия си формат“

Георги Глушков: Законът за борба със спортното хулиганство е належащ

Изоставането с финансирането на клубовете е огромно, но вече го наваксваме

Емил Спасов отписа Левски за Европа

Вижте какво каза "синята" легенда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки