Колумбия започна Световното с победа над Гърция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Хосе Пекерман вкара най-бързия гол до момента в първенството

Колумбия започна Световното с победа над Гърция (ВИДЕО+СНИМКИ)

Колумбия започна участието си на Световното първенство в Бразилия с победа над Гърция. Срещата е първа  от Група С, а отборът на селекционера Хосе Пекерман се наложи с класическото 3:0. Първият гол за Колумбия падна още в 5-ата минута, с което стана най-бързият отбелязан до момента в първенството. Негов автор бе Пабло Армеро. Вторият гол бе дело на Теофило Гутиерес през второто полувреме, а третият реализира футболистът на Монако Хамес Родригес в даденото продължение. Той стана и играч на мача.  

 

Гърците имаха няколко много изгодни ситуации да отбележат гол, но най-чистото положение се откри пред Гегас, който на празна врата уцели горната греда.

 

През целия двубой футболистите на Колумбия бяха по-активните и напълно заслужено се поздравиха с победата. Те играха остро и по двата фланга, като постоянно държаха гръцката защита под напрежение. 

 

В 5-ата минута След пробив отдясно на Хуан Куадрадо топката бе върната назад към Пабло Армео, който я прати в мрежата. След попадението гърците опитаха да изнесат играта по-напред в половината на съперника. Веднага след гола Коне получи страхотна възможност да изравни – той шутира от движение от изстрелът не намери очертанията на вратата.

 

През второто полувреме почти нищо не се промени на терена. Колумбийците продължиха да са по-активният отбор и напълно контролираха ситуацията на терена. Играчите от южната ни съседка не действаха с нужната агресия, допускаха и лесни грешки. Като цяло техните сериозни положения се брояха на пръстите на едната ръка.

 

В 57-ата минута "Лос Кафетерос" стигнаха до втори гол. При един корнер Абел Агилар отклони топката към Теофило Гутиерес , който от малкото наказателно поле нямаше как да сбърка.

 

В оставащите минути на срещата Колумбия показа по-добра физическа подготовка и действаше спокойно срещу съперника. В самия край на мача резултатът нарасна до 3:0 за играчите на Пекерман. Хамес Родригес се озова на стрелкова позиция в наказателното поле след бърза атака и с премерен удар довърши съперника за радост на феновете на тима.

Следващият двубой на Колумбия е срещу Кот д'Ивоар на 19 юни, а на Гърция с Япония на 20 юни. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки