Белгия е последният четвъртфиналист на Мондиал 2014 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените дяволи" успяха да надвият САЩ с 2:1 в продълженията

Белгия е последният четвъртфиналист на Мондиал 2014 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Белгия победи с 2:1 САЩ на стадион„Арена Фонте Нова” в  Салвадор в последния осминафинален сблъсък на Мондиал 2014. Мачът се превърна в истинска драма, в която главно действащо лице бе вратарят на САЩ Тим Хауърд. Стражът на американците обезсърчи нападателите на „червените дяволи”, спасявайки всяко едно положение.

Изявите на Хауърд вкараха мача в продължение. В третата минута на първото продължение Де Брюин все пак успя да пробие защитата на Хауърд и откри резултата. В 105-ата минута влезлият като резерва Ромелу Лукаку удвои резултата. Надежда за обрат за САЩ даде Грийн в 107-ата минута, но времето не стигна за отбора на Юрген Клинсман. Победата изпрати белгийския тим на четвъртфинали срещу състава на Аржентина.

Секунди след първия съдийски сигнал Белгия можеше да открие резултата. Ориги напредна по десния фланг и отправи опасен удар,но стражът на САЩ Тим Хауърд направи добро спасяване, избивайки в ъглов удар.

Тимът на Юрген Клинсман не навлезе в мача по най-добрия начин в срещата, което бе използвано от „червените дяволи”.  Белгия бе по-нападателният отбор в началните минути и принуди САЩ да се прибере в собствената си половина.



В 16-ата минута срещата бе прекъсната, тъй като стюардите трябваше да хванат фен, който нахлу на терена. Минути след подновяването на играта американците направиха първата си по-сериозна атака. След комбинация между Демпси и Брадли, Демпси отправи далечен изстрел, но топката бе уловена от Тибо Куртоа.



Де Брюин получи добра топка след пробив на Вертонген, но изстрелът му мина встрани на вратата на Хауърд.

Атаките на Белгия не оставяха и минута спокойствие на бранителите на САЩ. Вертонген направи нов пробив по десния фланг и центрира към Ориги, но топката бе избита от защитник.



Проблемите за Юрген Клинсман се увеличиха, след като Фабиан Джонсън получи контузия и се наложи да бъде заменен.

В края на първата част Де Брюин опита да затрудни Хауърд с далечен удар, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

Второто полувреме също бе белязано от щурм на „червените дяволи”.  Фелайни опита далечен удар, но точността липсваше в изстрела му.

Неуморният Вертонген центрира, което можеше да се превърне в голова асистенция, но Ориги не успя да засече паса.

Минута по-късно Ориги отправи удар с глава, който уцели напречната греда.

В 71-ата минута отново Ориги не успя да преодолее вратаря на Щатите. Тим Хауърд сякаш бе омагьосал вратата си.



Клинт Демпси отправи удар от близо 22 метра, но топката бе избита от Куртоа.

В 76-ата минута след добра изява на Азар, топката получи Ориги. Нападателят подаде на Миралас, който излезе очи в очи с Тим Хауърд, но белгийският нападател се превърна в поредния играч, който бе обезсърчен от изявите на Хауърд.

Пет минути преди края на редовното време Ориги получи пас от Азар и отправи силен удар към вратата на САЩ, но фантастичната изява на Хауърд остави за пореден път белгийците с празни ръце.

Във втората минута на даденото триминутно продължение влезлият като резерва Вандоловски пропусна златна възможност да изведе САЩ до победа, но от чиста позиция не успя да реализира. Страничният съдия маркира засада, но повторенията показах, че такава няма.

При нулево равенство завърши редовното време, което вкара последния осминафинал в продължения.

В 91-ата минута Ромелу Лукаку влезе на мястото на Ориги, а две минути по-късно нападателят беше в основата на първото попадение в срещата. Лукаку проби по левия фланг и подаде на Де Брюин. Изстрелът на Де Брюин намери далечния ъгъл на Хауърд и този път вратарят на САЩ не успя да отрази удара – 1:0 за Белгия.



Атаките на „червените дяволи” продължиха, но Хауърд успяваше да компенсира несигурната игра на американската защита. В последната минута на първото продължение Ромелу Лукаку се превърна в златна резерва за Белгия. След бърза контраигра на Белгия Де Брюин намери Лукаку, който изпрати за втори път топката в мрежата на Хауърд.



Две минути след началото на второто продължение САЩ се добра до попадение. Брадли изведе резервата Грийн и младият футболист засече във въздуха правейки резултата 1:2.

Попадението даде криле на САЩ и американците се хвърлиха в атака. В 108-ата минута Джърмейн Джоунс бе близо до изравняване, но ударът му премина високо над вратата.

Времето не стигна за изравнително попадение на САЩ и Белгия се класира на четвъртфиналите, където ще се изправи срещу тима на Аржентина.

Ромарио се върна във футбола с два гола

Вижте подробности

Легендарната бразилска голмайсторка Марта прекратява кариерата си

Тя е голмайстор номер 1 за Бразилия за всички времена със 116 гола в 175 мача

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки