Треньорът на Берое U21: Иска ми се постоянство

Старши треньорът на „Берое“ U21 Иван Гаджев говори специално за beroe.tv след края на вчерашния мач срещу „Черно море“ U21 във Варна. Вижте какво сподели той за мача и за стартиралото вчера първенство в Младежката група.

Треньорът на Берое U21: Иска ми се постоянство

Старши треньорът на „Берое“ U21 Иван Гаджев говори специално за beroe.tv след края на вчерашния мач срещу „Черно море“ U21 във Варна. Вижте какво сподели той за мача и за стартиралото вчера първенство в Младежката група.

- Г-н Гаджев, коментара ви за двубоя с „Черно море“ тук във Варна?
- С оглед на показаното от двата отбора можехме да спечелим в края на срещата. Но като сложим това, че и пътувахме в деня на мача и имахме хора, които не бяха предразположени към мача най-вече заради пътя. Имахме при двама човека, които играха първото полувреме болки в стомаха, но после се оправиха. Мисля, че съм доволен от показаното и старанието на терена. Но също така мисля, че нашия отбор може много повече най-вече при владеенето във фаза атака. Това не ми хареса. Губехме много бързо топката и в двете полувремена. Второто това се пооправи. Мисля, че бяхме много добре при контраатака. Да, не вкарахме гол, но създадохме второто полувреме някои доста добри ситуации за гол и се надявам в бъдеще да вкарваме повече.
 
- Къде мислите, че е силата на Вашия отбор?
- Ще се повторя като кажа, че правим не лоши контраатаки. Иска ми се и в трайното владение на топката да се подобрят доста нещата и когато вземем топката да имаме 5-6-7 и повече пасове, без значение къде играем и срещу кой отбор. Продължаваме да тренираме в тази насока и се надявам при трайното владение да подобрим доста нещата и да покажем един доста по-добър футбол в това отношение, защото не мися да играем само на контраатака и да разчитаме на контраатакуващи действия.

- Като че ли особено през втората част, когато имаше повече положения се видя, че трябва при завършващия удар повече. Имате ли още опции в нападение?

- Като чисти нападатели нямаме толкова опции. Имаме трима нападатели – Никола Грозданов, Венцислав Иванов и Александър Манолов. Като бройка са ми само това – трима, но имаме доста офанзивни халфове, например външни полузащитници. Имаме вариация – да, не са много, но с оглед на това, че в следващите мачове може и от мъжкия отбор може да дойдат някои офанзивни играчи не се знае. Не се оплакваме в това отношение. Завършващата фаза е проблем и това не е от скоро и работим в това отношение. Днес наистина имаме удари извън наказателното поле, при една от ситуациите дори виждахме гол и се израдвахме от пейката, но топката срещна гредата. Тези удари по принцип са рядкост в нашия отбор и се радвам, че започнахме да ги виждаме и тях и след такъв удар стигаме до голова ситуация. Имахме и на Кирил Личев през първото полувреме положение, при което можеше да направи и по-добър завършващ удар. Тренираме това нещо. Имат още време докато ги направим професионални футболисти, така че имаме време за работа специално при тях.

- В двата отбора имаше и хора от мъжките отбори. Как виждате ситуацията в тази група с участието на футболисти от мъжките тимове. Това добре ли е или не толкова според вас?

- Според мен е добре. Групата се прави точно за това – футболисти, които са взели по-малко участие в мъжкия отбор, които са след контузия имат шанс да се обиграят в дублиращата група. Тук е момента да благодаря на момчетата, които бяха от мъжкия отбор. Четиримата човека с Пламен Тенев, Илия Мунин, Георги Динков и Мишо Михайлов. Мисля, че основно тримата в защита помогнаха доста за това равенство. Имаше ситуации, в които спряха опасни пасове. Мен лично ме притесняваше малко как ще влязат от първия отбор тук при нас. Влязоха с огромно желание, което малко ме учуди, защото очаквах малко по-леки да са нещата. Благодаря на момчетата и се надявам ако идват при нас да е по същия начин. Помогнаха днес за точката, а можеше и да е за три точки. Играта им се открояваше, че са от мъжкия отбор.
 
- Днес (б.р. – вчера) реално стартира този шампионат на Младежката група. Какви са вашите лични амбиции като треньор и какво искате да постигнете като резултати и игрово?

- И като резултат ми се иска в първенството, без значение кое е то – миналата година играхме в Елитната група до 19, сега в дублиращата до 21 – иска ми се да сме по-постоянни, без значение от ротациите, които ще правим, заради това, че идват момчета от мъжкия отбор. Нашите играчи също са качествени. Говоря за родените 1997, 1996, 1995 и едно момче от 1994 имаме. Очаквам добри игри, подплатени с резултати. 

Берое публикува годишния си финансов отчет

Вижте подробности

Ачиари: Изиграхме много интелигентен мач, много съм доволен

Треньорът на заралии остана доволен от успеха

Берое шокира ЦСКА 1948 в Бистрица с късен гол (ВИДЕО)

Политино реализира в 88-ата минута

Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки