Сиатъл спечели женската НБА

Сторм триумфира след само шест загуби в редовния сезон

Сиатъл спечели женската НБА

Сиатъл Сторм победи Атланта Дрийм с 87:84 като гост в третата среща от финалния плейоф и спечели шампионската титла в женската Национална баскетболна асоциация на Северна Америка. 

Отборът на Сиатъл триумфира с титлата при дамите за втори път в своята история, но този път става без загуба в плейофите.

В редовния сезон баскетболистките на Сиатъл, водени от треньорката си Сю Бърд, постигнаха 28 победи и допуснаха 6 загуби, а в трите плейофни кръга не допуснаха поражение. Предишната титла на тима е от 2004-а година.

За най-полезен състезател в плейофите беше обявена Лорън Джаксън, която е била съотборник с настоящата треньорка при предишната титла, спечелена преди 6 години. Лорън Джаксън вкара по 26 точки във всеки от първите два мача, днес реализира 15 за успеха, както и добави 9 борби. 

Суин Кеш добави 18 точки за успеха на новите шампионки. За домакините от Атланта Ейнджъл Маккорти вкара 35 точки. Маккорти държи и рекорда за най-много отбелязани точки в един мач- 42 срещу отбора на Ню Йорк в мач от Източната конференция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки