Сензациите в пресата днес: ЦСКА се разделя с Мисиджан

И още: Стойчо праща Маркиньос на пейката, бил пешеходец, Португалци прецакват "сините" за тунизиец, Букарев може да наследи своя учител, Стойчо Стоев поставил твърде високи изисквания...

Сензациите в пресата днес: ЦСКА се разделя с Мисиджан

Сензациите в пресата на 18 август 2014г.:

"Меридиан мач": ЦСКА се разделя с Мисиджан

Ръководството на ЦСКА най-вероятно тази седмица ще се раздели с холандския защитник Сендриньо Мисиджан. Стойчо Младенов привлече играча за невралгич­ната лява зона, но са­мо след няколко ма­ча реши да го осво­боди. Мисиджан не разполагал с нужна­та класа да играе в ЦСКА. Холандецът бе титуляр при дома­кинството на Хаско­во, но след негови грешки футболисти­те на новака в група­та оставаха в чисти позиции срещу Ди­виш. Сега и след ид­ването на Тончи Кукоч мястото на Ми­сиджан изстина. Хо­ландецът вече е чет­върти вариант, след като Стойчо може да разчита още на Крис-тиян Супусепа и Венци Василев.

"7 дни спорт": Стойчо праща Маркиньос на пейката, бил пешеходец

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е бесен от безобразното представяне на бразилеца Маркиньос от началото на сезона. Той дори си е позволил да го нарича пешеходец пред хора на пейката, което е достигнало до ушите на бившия български национал. Това обаче изглежда не притеснява много Марки, който след един от последните мачове на тима си позволи да нападне схемата на игра на отбора.

За да слезе Маркиньос на земята, Стойчо смята да го остави за известно време на скамейката. Нищо чудно това да се случи още следвщия кръг, когато ЦСКА посреща Марек. Както е известно, по време на предсезонните контроли Младенов пробва на два пъти Тони Силва зад нападателя. Така че дори Маркиньос да остане резерва, ЦСКА има нелош вариант за неговата позиция.

За разлика от бразилеца, друг чужденец се е понтравил на Стойчо. Става дума за Тончи Кукоч, който изглежда няма да има алтернатива на бека оттук нататък.

"Меридиан мач": Португалци прецакват "сините" за тунизиец


Левски е на път да загуби битката за тунизийския бранител Халил Шемам. Информацията е на "Глобал Нет". Новият фаворит за подписа му е Академика Коимбра. 27-годишният ляв защитник е свободен агент, след като договорът му с тунизийския шампион Есперанс, на който беше капитан, изтече на 30 юни.

Шемам има 21 мача за националния отбор на Тунис и е звезда в Тунис, като има във витрината си 6 титли от местния шампионат, както и Шампионската лига на Африка.

"Меридиан мач": Букарев може да наследи своя учител


Асен Букарев е спряган за основен фаворит за нов треньор на Черно море. Интересното е, че бившият играч на тима отлично познава методите на Станков, под чието ръководство игра на "Тича", където бе преквалифициран от нападател във вътрешен халф. На този пост той се уреди с рансфер в Левски и дори бе викан в националния отбор. За последно Буки работи в Славия, откъдето бе освободен още през есента на миналата година. Интересното е, че преди около два месеца кандидатурата на Букарев също бе актуална. Шефовете бяха готови да ангажират него или да върнат Стефан Генов, ако не постигнат споразумение със Сашо Станков.

Сред вариантите за нов наставник е и Емил Велев. Кокала определено притежава повече опит и има доста по-сериозни успехи във визитката си от Букарев.

"Меридиан мач": Стойчо Стоев поставил твърде високи изисквания


Един от първите ва­рианти, които шефо­вете на Черно море са се опитали да ангажи­рат като заместник на Александър Станков, е бил освободеният от Лудогорец Стойчо Стоев. При разгово­рите със специалиста обаче е станало ясно, че той вече има твър­де високи изисквания на фона на бюджета, който босовете отде­лят за издръжката на варненския клуб. След успешния си престой в Разград бившият любимец на публиката на Локо (Сф) вече търси по-амбициозни предиз­викателства за про­дължаване на карие­рата си. Освен че той претендира за по-високо месечно възнаг­раждение, условията, които поставя са свързани и със средс­твата, които могат да се отделят за селек­ция и целите, които трябва да преследва тимът. В момента, макар че са изминали само пет кръга, Черно море е въвлечен единствено в битката за оцеляване в реду­цираната „А" група.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки