Сензациите в пресата днес: Уест Хем отмъква Божинов без пари

И още: Божинов подписва до края на годината, Гъргоров навива Вальо Илиев за Китай, Левски гони и Наумовски, Ден за размисъл за Стаховяк и Иршак, Локо Пд се разделя с шотландеца Мортън...

Сензациите в пресата днес: Уест Хем отмъква Божинов без пари

Сензациите в пресата на 21 август 2014г.:

"Меридиан мач": Уест Хем отмъква Божинов без пари

Уест Хем няма да плати ни­то евро при евентуален трансфер на Валери Божи­нов. Това твърдят всички медии в Англия, според които на­падателят има клауза в договора си с Левски, според която може да си тръгне когато поиска без пари. Според сигурен източник на „Ме­ридиан Мач" информациите на Ос­трова не отговарят на истината. Да, Божинов наистина има освобожда­ваща клауза, но тя е за 200 000 ев­ро. В интерес на истината в Англия може би броят тази сума за нула, защото там купуват средни футбо­листи за десетки милиони евро.

"Тема спорт": Божинов подписва до края на годината


Пробният период на Ва­лери Божинов в Уест Хем е на път да завърши положи­телно. Ръководството на чуковете обмисля сериозно възможността да задържи нападателя на Левски в ре­диците си. 28-годишният футболист почти сигурно ще получи предложение за краткосрочен договор, пи­ше Evening Standard. Спо­ред английското издание шансовете това да се слу­чи не са малки. „Българ­ският нападател беше ка­то Уейн Рууни, но серия от контузии и случки извън терена спънаха кариерата му. Божинов премина от фиорентина в Манчестър Сити през 2007 г., но зара­ди две сериозни контузии изигра само 11 мача", пише вестникът.

Валери Божинов ще пре­мине нова серия от тесто­ве днес, след като вчера получи почивка. Той ще трябва да покрие норма­тиви на спринтове, под­скоци, както и различни упражнения. Освен това таранът ще премине и ме­дицински прегледи, които да дадат по-точна пред­става на кондиционните специалисти на Уест Хем за физическото му състоя­ние. Офертата на чукове­те ще е за контракт до края на календарната годи­на.

"Тема спорт": Гъргоров навива Вальо Илиев за Китай


Преминалият в Китай Емил Гъргоров опитва да навие за новия си отбор капитана на ЦСКА Валентин Илиев. След като на­пусна със скандал "Армия­та", Бадема облече екипа на втородивизионния Шъдзяджуан. Там треньор му е Ясен Петров, а съот­борник - Георги Илиев.

Гъргоров вече е провел няколко разговора с 34-го-дишния Вальо Илиев, а спо­ред информация на Блиц това е сторил и самият Ясен Петров. Китайският клуб търси опитен защит­ник и капитанът на ЦСКА е сред приоритетните му опции.

Шъдзяджуан предлага далеч по-добри финансови условия от червените, а и плащането на заплатите е напълно редовно.

Валентин Илиев обаче по всяка вероятност ня­ма да склони на предложе­нието и ще остане 6 Борисовата градина. Той има договор с 31-кратните шампиони до лятото на 2016 г.

"Тема спорт": Левски гони и Наумовски


Кристиян Наумовски полу­чава около 13 хиляди лева ме­сечно. Той е отказал точно такова финансово предложе­ние от ЦСКА, преди да подпи­ше с Левски, но е бил инфор­миран, че на „Армията" ще чака парите си без ясни сро­кове.

Македонският страж дой­де на „Герена" няколко дни преди първия кръг и на 2-3 тренировки излезе титуляр в първия мач срещу Локомотив Пловдив. Тогава обаче той допусна гол от един удар и оттогава Гонзо го е поста­вил на мушката.

Наумовски, който подписа с Левски за 1 плюс 1 години, ще бъде третият напуснал вратар в разстояние на око­ло месец. Първо си тръгна Михаил Иванов, а след това бе освободен и Стефано Кун­чев, който бе на заплата от 3 хиляди лева.

Сините вече се оглеждат за нов страж, като за това дума вече ще има и новият треньор на вратарите Ва­лентин Захариев.

"Меридиан мач": Ден за размисъл за Стаховяк и Иршак


Двама от останалите трима чужденци в Ботев - Адам Стаховяк и Томаш Иршак, имаха своеобразен ден за размисъл вче­ра. Те трябваше окончателно да направят своя избор дали остават на Колежа и прие­мат да намалят заплатите си до снощи. Очакванията са полякът и чехът да играят до зимата за пловдивчани и след това евентуално да си намерят по-стабилни клубове.

Третият легионер Вандер Виейра от доста време се опитва да си намери отбор, като последният лансиран вариант пред него е сръбският Раднички Ниш.

"Тема спорт": Локо Пд се разделя с шотландеца Мортън


Локомотив Пд е на път да се раздели с Джордан Мор­тън. Тази възможност сериоз­но се обсъжда от треньор­ския щаб. 22-годишното кри­ло подписа със смърфовете преди месец за срок от 1+1 години. Възпитаникът на школата на Хартс обаче до момента не впечатлява с изявите си треньора Недел­чо Матушев и екипа му. Джордьн все още не е записал и официален дебют за мъж­кия отбор.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки