Иван Колев: На Славия липсваше издръжливост и майсторство (ВИДЕО)

Неуспехите пораждат негативизъм и песимизъм, ако излезеш за равен на "Герена", вече си загубил, коментира треньорът на "белите"

Иван Колев: На Славия липсваше издръжливост и майсторство (ВИДЕО)
Новият треньор на Славия Иван Колев дебютира със загуба с 0:2 от Левски на „Герена” с два късни гола за „сините”. След мача наставникът на „белите” коментира, че на неговият отбор липсва издръжливост в последните минути и майсторство. Той изрази задоволство от играта на Славия през първото полувреме, но е недоволен от второто.

„Реално първото играхме значително по-силно, второто не ни стигна малко сили, малко майсторство, не само за да задържим резултата, а да потърсим гол, което беше много важно. Ако искаш нещо срещу Левски, не може да се отбраняваш 90 минути. Доволен съм от първото полувреме, но не съм доволен от второто. Очевидно не ни стигнаха сили и майсторство да издържим на високото темпо, което се опитахме да наложим. За да надиграеш Левски трябва и да атакуваш, не само да се браниш, за което трябва и майсторство, Надявам се да си вадим правилните изводи, да правим правилните неща в бъдеще”, коментира Иван Колев след поражението.

Според него умората в края на срещите е голям проблем за „белите”, а като цел пред тима той посочи излизането от кризата и изкачването в таблицата на А група с добри резултати.

„Трябва да подобрим специфичната игрова издръжливост, защото се видя, че последните 20 минути ни беше трудно да превключваме от защита в атака, а първото полувреме го правехме с лекота, Второто полувреме тая свежест изчезна. Не е трудно да се разгадае, че целите ни са да се излезе от това състояние и да се излезе от това място в класирането. Не трябва да се говори за дългосрочни цели, а бързо да се променят нещата и да търсим резултати в следващите мачове”.

Колев смята, че серията лоши резултати вкарва Славия в една спирала на негативизма.

„Неуспехите пораждат негативизъм, песимизъм, а успехите позволяват да се играе по-освободено, по-мотивирано, с повече импровизация. Сега има страх да сне сбърка, липсва агресия, липсва креативност, върху това трябва да се работи сериозно. Не ни е било за цел равенството. Ако излезеш на „Герена” срещу Левски за равен, вече си загубил мача. Никой не е говорил за равенство, играхме за победа”. 
Мижав интерес към ЦСКА - Левски

Билети продължава да има и за четирите сектора

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

От ЦСКА: При нови ексцесии дербито ще е без фенове

„Червените“ с официална позиция

Левски иска петима да преподпишат, връща ас за дербито

Ел Джемили също ще бъде привикан от ръководството

Костов: Не сме толкова спокойни (ВИДЕО)

Треньорът на Левски говори след 1:0 над Берое

МЪКА! Забравен герой спаси Левски (ВИДЕО)

Фадига носи 1:0 над Берое, Сектор "Б" остана празен

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Сираков: Главницата към НАП е погасена, няма опасност от фалит

„За първи път от поне 10-15 години Левски няма лихвоносни задължения към НАП“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки