Литекс дава Иван Горанов на Хасково

Бившият младежки национал ще трупа опит на Ямача

Литекс дава Иван Горанов на Хасково
Бившият младежки нацио­нал Иван Горанов /на снимката горе най-вляво/ най-веро­ятно ще играе за Хасково през пролетта, обяви изпъл­нителният директор на но­вака в елита Тихомир Пет­ков. Горанов, кой­то е рожба на школата на Левски, в момента е собственост на Литекс.

"В доста напреднала фаза на разговори сме със Стойчо Стоилов. От Литекс са склонни да дадат възмож­ност на младока да играе и трупа опит при нас", заяви Петков пред "Хасковска Ма­рица".

Горанов започва да трени­ра футбол в родния Чепинец Велинград. През 2006 г. пре­минава в школата на Левски. За първия отбор прави де­бют на 2 април 2011 г., кога­то старши треньорът на сините Ясен Петров го пуска като смяна на мястото на Марко Видович в шампиона-тен мач срещу Видима-Рако­вски. През летния трансфе­рен прозорец на същата го­дина преминава в Берое, с който подписва договор за срок от три години като част от сделката с Тодор Христов. С беройци печели Купата и Суперкупата на България за 2013 г., но не ус­пява да се наложи и за три сезона записва едва 35 шампионатни срещи.

Сигурни за Ямача са още защитникът Тейнур Марем, който се връща В родния клуб от Лудогорец, както и двама нови вратари - Кирил Акалски и юношата на Локо­мотив Сф Едуард Нечикян -набор 1996 г., който идва от Созопол. Хасково ще направи първата си тренировка на 15 януари. След това предс­тоят и два лагера в Санданс­ки и Анталия. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки