Дженоа остана без победа през 2015-а след 1:1 с Фиорентина

"Виолетовите" играха без Куадрадо, но накрая не можаха да бият с човек повече

Дженоа остана без победа през 2015-а след 1:1 с Фиорентина
Фиорентина измъкна точка като гост на забуксувалия Дженоа след 1:1 на „Луиджи Ферарис” в първа среща от 21-ия кръг на Серия А. За „виолетовите” това бе първи мач без колумбийската звезда Хуан Куадрадо, който в следващите часове ще стане и официално играч на Челси.

Дженоа нямаше победа през 2015 година, докато Монтела даде почивка на Марио Гомес и за първи път Алесандро Диаманти бе титуляр за „виолетовите”.

Феновете и шефовете на Дженоа влязоха на стадиона едва в 10-ата минута, с което изразиха своето несъгласие с редица съдийски грешки в ущърб на отбора напоследък.

Дженоа поведе с много куриозен гол в 14-ата минута. Мбайе Нианг центрира за Стураро, някак успя да изпусне от 5-6 метра, но топката се удари в далечната греда, рикошира в тила на вратаря Татарушану и мина зад голлинията за 1:0. Това бе трети автогол в полза на Дженоа пред сезона.

Матиа Перин изби удар на Бабакар след комбинация с Борха Валеро. В 34-ата минута съдията Никола Рицоли разтегна прасец и бе заменен от Марко Ди Бело, а Рицоли отиде да е съдия на аутлинията.

Нианг играеше силно и накара Татарушану да спасява, а после румънският страж спря и удар на Кучка.

Фиорентина изравни в началото на втората част. Късо изпълнение на корнер доведе до центриране, което бе отклонено към Гонсало Родригес и бранителят с глава се разписа на втора греда – 1:1. Попадението бе осмо за Фиорентина след ъглов удар този сезон.

И двата отбора изпуснаха възможности да победят до края. Стураро направи пропуск за домакините, а Перин спаси бомбен шут на Диаманти.
Бурдисо остави Дженоа с 10 души след нарушение за картон срещу Мати Фернандес.

Стефано Стураро беше заменен и не сдържа сълзите си, защото това бе последният му мач за Дженоа преди трансфера в Ювентус. Халфът получи овации от целия стадион.

В добавеното време и двата тима не вярваха, че не са спечелили. Диего Пероти преодоля вратаря с петичка, но Варгас изчисти от голлинията, а пред другата врата Перин отрази удар на Джилардино в близкия ъгъл с последното действие в мача.

Фиорентина е шести с 32 точки, Дженоа има 29 на седма позиция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки